Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

1)ΟΙ ΨΕΥΔΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ-ΑΘΕΩΝ-ΜΑΓΩΝ ΚΑΙ 2)Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ.


Χαρακτηριστικό περιστατικό στή Ρουμανία
μέ Πεντηκοστιανό «θεραπευτή»  πού ξεσκεπάστηκε δημόσια !
Μόνο ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός εἶναι ὁ ἰατρός τῶν ψυχῶν
καί τῶν σωμάτων ἡμῶν!
         Ὑπάρχει περίπτωση αὐτοί πού βλασφημοῦν κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἀσπαζόμενοι τίς αἱρετικές ἤ ἀντιθεϊστικές τους ἀπόψεις καί τόν «κατασκευαστή» τους Βεελζεβούλ πού κρύβεται πίσω τους, νά θαυματουργοῦν καί νά θεραπεύουν;
Νά ἡ ἀπάντηση:
«πᾶσα βασιλεία μερισθεῖσα καθ’ ἑαυτήν ἐρημοῦται, καί πᾶσα πόλις ἤ οἰκία μερισθεῖσα καθ’ ἑαυτήν ού σταθήσεται.
καί εἰ ὁ σατανᾶς τόν σατανᾶν ἐκβάλλει, ἐφ’ ἑαυτόν ἐμερίσθη· πῶς ούν σταθήσεται ἡ βασιλεία αὐτοῦ;» ( Ματθ. ΙΒ’, 26,27 )
Κόρακας κοράκου μάτι δέν βγάζει!
Πηγή εἰκόνας: 
 http://vatopaidi.files.wordpress.com/2010/03/cebbceb5cf80cf84cf80cebc-cf88ceb7cf86ceb9ceb4cf89cf84cebfcf8d-monrealecf80ceb1cebbceadcf81cebccebf-cf83ceb9cebaceb5cebbceafceb1cf821-e1268575793480.jpg?w=550&h=524

ΨΕΥΔΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 
 ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
 «θαύματα γίνονται κάθε Κυριακή στις χαρισματικές εκκλησίες. Είναι το συνηθισμένο τους σόου. Ακούς να λένε ότι κάποιος θεραπεύτηκε από αρρώστια ή καρκίνο ή ο,τιδήποτε, αλλά ποτέ δεν βλέπεις αποδείξεις».

Ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος ιδρυτής και πνευματικός γέροντας της Π.Ε.Γ., έλεγε για τα «θαύματα» «θεραπείας» ασθενών από πεντηκοστιανούς ότι αυτά οφείλονται ή στα φαινόμενα της υποβολής, ή σε μεθοδείες του πονηρού ή (κατά το μεγαλύτερο μέρος) σε ψευδή περιστατικά εντυπωσιασμού, με σκηνοθετημένα τρικ και «εθελοντές» πλη­ρωμένους κατά περίπτωση, για να παριστάνουν τους «θεραπευθέντες». Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι όσοι μετέρχονται το επάγγελμα του θεραπευτού, ιδίως του αποκρυφιστικού χώρου, είναι οι ίδιοι που κά­νουν τη διάγνωση και τη θεραπεία. «Δάσκαλε πονά­ει πολύ το κεφάλι μου, σχεδόν κάθε μέρα», είπε κά­ποια άτυχη κόρη στον «ηγέτη» της ομάδας που ανήκε. «Έχεις καρκίνο» της είπε ο «δάσκαλος» αφού την κοίταξε βαθιά στα μάτια. «Εγώ όμως θα σε θεραπεύσω». Έκανε κάποιες κινήσεις με τα χέ­ρια του πάνω από το κεφάλι της και την «θεράπευσε»! Κατά κακή τύχη του θύματος μειώθηκαν οι πο­νοκέφαλοι λόγω προφανώς υποβολής, με αποτέλεσμα να υποδουλωθεί πλήρως στον «αρχηγό» και να του προσφέρει για λόγους ευγνωμοσύνης όλη την περιουσία της.
Την παραπλάνηση αυτή ο πατήρ Αντώνιος Αλεβιζόπουλος την ονόμαζε επιεικώς ανεντιμότητα, για να μην την κατονομάσει με την πραγματική της διάσταση ως δολιότητα.
 Ο εντεταλμένος της Εκκλησίας της Ρουμανίας σε Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στην Ελλάδα, πατήρ Πέ­τρος Ματέϊ, ανέφερε για τις δόλιες αυτές μεθόδους των πεντηκοστιανών τα εξής αποκαλυπτικά:
 «Το 1989 μετά την επανάσταση άρχισαν να έρχο­νται στη Ρουμανία σαν χαλάζι πολυάριθμες ομάδες από τη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική, για να μας κηρύξουν ότι η παλιά θρησκεία, η Ορθοδοξία, τελεί­ωσε, πέρασε. Είναι λοιπόν τώρα ο καιρός για κάτι καινούργιο. Ήρθε ο Ιησούς και μας σώζει... και άλλα πολλά τέτοια. Και έκαναν δημόσιες εμφανίσεις στα μεγάλα στάδια της πρωτεύουσας του Βουκουρεστίου και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Αλλά ο Θεός μας βοή­θησε πάρα πολύ. Θα σάς διηγηθώ ένα χαριτωμένο επεισόδιο. Σε μια μεγάλη πόλη, που υπάρχει και θε­ολογική Σχολή, οι πεντηκοστιανοί οργάνωσαν σε στά­διο μεγάλη συγκέντρωση, που όπως διαφήμιζαν με μεγάλες αφίσες στους τοίχους και στις εφημερίδες με ανακοινώσεις τους, θα γίνονταν και θαύματα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μερικοί φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής. Άρχισαν, λοιπόν τις προσευχές και τα ‘θαύματα’. Στη σκηνή μαζεύτηκαν ανάπηροι με καροτσάκια και με πατερίτσες.
Άρχισε, λοιπόν, ο ψευτοπαπάς τους να προσεύ­χεται μεγαλόφωνα και με θεατρικές κινήσεις κοιτά­ζοντας προς τον ουρανό. Βάζει μετά τα χέρια του σ' έναν ανάπηρο κι αυτός πετάχτηκε από το καροτσά­κι κι άρχισε να τρέχει! Ο φτωχός λαός μας κοίταζε με ανοικτό το στόμα!
 Ένας φοιτητής μας εκείνη τη στιγμή, πήρε νομί­ζω από το Θεό μία καλή σκέψη. Πήγε στο μικρόφω­νο και είπε δυνατά: «Υπάρχει μια ανακοίνωση. Κά­ποιος τηλεφώνησε ότι στο στάδιο υπάρχει βόμβα που θα εκραγεί σε μερικά λεπτά».
Δημιουργήθηκε πανικός κι έτρεχαν όλοι να σωθούν και πρώτοι από όλους έτρεχαν οι ανάπηροι. Έ­τσι ο κόσμος ο φτωχός, αλλά και με ολίγη πίστη κα­τάλαβε την αλήθεια. Γι' αυτό σάς είπα ότι ο Θεός μας βοηθάει».
 Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ τεύχος 32
http://www.egolpion.com/therapies_blasfhmia.el.aspx

2)ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;

ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;
Ο διάβολος ποτέ δεν μπορεί να κάνη καλό!
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΟΡΕΙΤΟΥ
ΛΟΓΟΙ Γ'
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"
ΣΟΥΡΩΤΗ
 

- Γέροντα, μπορεί ένας μάγος να θεραπεύση κάποιον άρρωστο;
- Μάγος και να θεραπεύση άρρωστο άνθρωπο! Έναν που τραντάζεται από το δαιμόνιο, αυτόν  μπορεί  να  τον  κάνη  καλά  στέλνοντας  το  δαιμόνιο  σε  άλλον.  Γιατί  ο  μάγος  με  τον  διάβολο  είναι  συνέταιροι,  οπότε  λέει  στον  διάβολο:  ‘'Βγες  από  αυτόν  και  πήγαινε  στον τάδε''. Βγάζει λοιπόν το δαιμόνιο από εκείνον και συνήθως το στέλνει σε κάποιον συγγενή του ή γνωστό του που έχει δώσει δικαιώματα στον  διάβολο. Λέει μετά  αυτός που είχε  το δαιμόνιο:  ‘'εγώ  υπέφερα,  αλλά  ο  τάδε  μ'  έκανε  καλά'',  και  έτσι  γίνεται  διαφήμιση.  Και γυρίζει τελικά το δαιμόνιο σε συγγενείς ή σε γνωστούς. Αν κάποιος, ας υποθέσουμε, είναι καμπουριασμένος  από  δαιμονική  επήρεια,  μπορεί  ο  μάγος  να  διώξη  το  δαιμόνιο  από εκείνον,  να  το  στείλη αλλού και  να σηκωθή όρθιος  ο καμπούρης. Αν όμως έχη καμπούρα από αναπηρία, δεν μπορεί ο μάγος να τον κάνη καλά.
Μου  είπαν  για  μια  γυναίκα  ότι θεραπεύει  αρρώστους,  χρησιμοποιώντας  διάφορα αγιωτικά. Όταν άκουσα τι κάνει, έμεινα κατάπληκτος από την τέχνη του διαβόλου. Κρατάει έναν σταυρό και ψάλλει διάφορα τροπάρια. Ψάλλει π.χ. το ‘'Θεοτόκε Παρθένε'' και, μόλις φθάση  στο  ‘'ευλογημένος  ο  καρπός  της  κοιλίας  σου'',  φτύνει  κοντά  στον  σταυρό, βλασφημάει  δηλαδή  τον  Χριστό,  γι'  αυτό  την  βοηθάει  μετά  το  ταγκαλάκι.  Έτσι,  μερικούς που  είναι  άρρωστοι,  έχουν  μελαγχολία  κ.λπ.  από  δαιμονική  επήρεια  και  οι  γιατροί  δεν μπορούν να  τους κάνουν καλά,  αυτή  τους  θεραπεύει,  γιατί  διώχνει  το  δαιμόνιο που προκαλεί το βάρος, το στέλνει σε άλλον, και απαλλάσσονται εκείνοι από την θλίψη. Και πολλοί την  έχουν  για  αγία!  Την  συμβουλεύονται,  και  λίγο-λίγο  βλάπτει  την  ψυχή  τους,  τους καταστρέφει.
Χρειάζεται πολλή προσοχή. Να φεύγη κανείς μακριά από τους μάγους και τα  μάγια, όπως φεύγει μακριά από  την φωτιά και  τα  φίδια. Να  μην  τα  μπλέκουμε  τα πράγματα. Ο διάβολος δεν μπορεί ποτέ να κάνη καλό. Μόνον τις αρρώστιες που προκαλεί ο ίδιος μπορεί να θεραπεύση.
Είχα  ακούσει  το  εξής  περιστατικό:  Ένας  νεαρός  είχε  μπλέξει  με  κάποιον  μάγο  και ασχολήθηκε με μαγικά. Έπαθε μετά ζημιά, αρρώστησε και κατέληξε στο νοσοκομείο. Μήνες ξοδεύτηκε ο πατέρας του,  γιατί δεν είχαν τότε ασφάλεια, για  να βρουν τι έχει. Οι γιατροί δεν  του  έβρισκαν  τίποτε.  Είχε  γίνει  χάλια.  Τι  κάνει  τότε  ο διάβολος!  Του  εμφανίζεται  σαν τον  Τίμιο  Πρόδρομο,  που  τον  είχαν  πολιούχο  στον  τόπο  του,  και  του  λέει:  ‘'Θα  σε  κάνω καλά, αν ο πατέρας σου χτίση μία εκκλησία''. Το είπε το παιδί στον πατέρα του κι εκείνος ο καημένος είπε: ‘'παιδί μου είναι, όσα έχω να τα δώσω, αρκεί να γίνη καλά'', και έταξε στον Τίμιο Πρόδρομο να του χτίση εκκλησία. Ο διάβολος έφυγε και το παιδί έγινε καλά. Έκανε το... θαύμα! Όποτε λέει ο πατέρας: ‘'Εγώ έταξα να χτίσω εκκλησία. Πρέπει να εκπληρώσω το  τάμα  μου''.  Δεν  είχαν  και  οικονομική  άνεση  και,  για  να  χτίση  τον  ναό,  πούλησε  όσα χωράφια είχαν. Έδωσε όλη την περιουσία του. Τα παιδιά του έμειναν στον δρόμο. Αγανάκτησαν, ‘'να λείψη η Ορθοδοξία'' είπαν, και έγιναν Ιεχωβάδες. Βλέπεις τον διάβολο τι κάνει;
Φαίνεται, εκεί δεν υπήρχαν Ιεχωβάδες και βρήκε αυτός τρόπο να γίνουν κι εκεί Ιεχωβάδες!
  http://www.egolpion.com/therapies_diavolou.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible