Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζονται οἱ διώξεις χριστιανῶν ἀστυνομικῶν γιά τήν κάρτα τοῦ πολίτη.


«Οχι» από δύο αστυνομικούς στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες - Πειθαρχική δίωξη αναμένεται να ασκηθεί εναντίον των δύο αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη

Δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη έχουν αρνηθεί να παραλάβουν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες για θρησκευτικούς λόγους και αναμένουν να κινηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον τους, ενώ ένας τρίτος αποχώρησε οικειοθελώς από την ΕΛ.ΑΣ. πριν από έναν μήνα, υποστηρίζοντας πως το έκανε «για να μην υποστώ όσα υπέστη ο συνάδελφος στην Αθήνα, που παραπέμπεται με το ερώτημα της απόταξης για τον ίδιο λόγο», όπως είπε στο «Εθνος».Ο απόστρατος πλέον Αναστάσιος Θεοδωρίδης, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ορθόδοξου Αγωνιζόμενου Συλλόγου «Αγιος Βασίλειος», που έχει πρωτοστατήσει στον «πόλεμο» κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων με barcode, ταυτίζοντάς το με τον αριθμό 666 του Αντίχριστου. «Είμαστε βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδας με όνομα και επίθετο και δεν είναι δυνατό να περιθωριοποιείται το όνομά μας, ούτε να αριθμοποιηθούμε και να υπάρχουν στην ταυτότητά μας κρυπτογραφημένα σύμβολα που δεν είναι ορατά διά του οφθαλμού», είπε στο «Εθνος» υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών καρτών έχουν συνδέσει το barcode με τον αριθμό 666.

"Αγιορείτικες εμπειρίες", βιντεοσκοπημένη ομιλία με τον π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη.

Η ομιλία έγινε στη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008.

Ο πατέρας Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης αφηγείται περιστατικά και προσωπικές εμπειρίες με τους αγίους γέροντες Παΐσιο Αγιορείτη, Εφραίμ Κατουνακιώτη και Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη.
Μιλάει για την εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη, την "Χριστιανική ταφή " του κ.α.π.

κατεβάστε από εδώ: (δεξί κλικ - αποθήκευση προορισμού ως...ή αποθήκευση δεσμού ως)

http://www.paterikoslogos.com/avraam/Agioreitikes_empeiries.avi


aggelioforos.blogspot.com

Παπα-Νικόλας Πλανάς, ο νέος Άγιος της Ορθοδοξίας

Άνθρωπος της προσευχής, του οποίου ἡ ζωή υπήρξε συνεχής διακονία του θυσιαστηρίου, αληθής μύστης της χάριτος, την οποίαν μετέδιδεν εις τους πιστούς.

Τον Άγιο παπα-Νικόλα Πλανά τον κατήρτισε ἡ Χάρη του Θεού, γι’ αυτό δεν ήταν σύνθετος, αλλά απλός, δεν ήταν προσποιητός, αλλά αληθινός, δεν ήταν εποχιακός, αλλά μόνιμος, διαχρονικός.

Κατεβάστε το πολυσέλιδο αφιέρωμα της «Πειραϊκής Εκκλησίας» σε μορφή pdf :  agios-nikolaos-o-planas.pdf







aggelioforos.blogspot.com
http://anavaseis.blogspot.com/

ΙΝΚΑ: Ὄχι στήν κάρτα τοῦ πολίτη, ὄχι στόν ἀνθρωποαριθμό.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΙΝΚΑ) - ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης…

π. Νικόλαος Κογιώνης -Ταπεινός, αφανής, επιπλήξεις, ταπεινώσεις

Ο ιερεύς Νικόλαος Κογιώνης (1928-2006)
Μέρος Δ'
Ταπεινός, αφανής Επιπλήξεις, ταπεινώσεις
Διαβᾶστε τά προηγούμενα : Ο ιερεύς Νικόλαος Κογιώνης (1928-2006) (2)
Οι προσβολές και οι ταπεινώσεις που υπέστη είναι αμέτρητες. Ενορίτης ανέφερε, ότι είχε δει αρκετές φορές να χλευάζουν τον άγιο αυτό ιερέα στο δρόμο. Αυτός όμως δεν επηρεαζόταν από αυτά. Δεχόταν τις οποιεσδήποτε υποδείξεις ή επιπλήξεις των άλλων σκύβοντας ταπεινά το κεφάλι με ένα ελαφρό γλυκύ μειδίαμα. «Έπρεπε να τον χάσουμε για να καταλάβουμε ποιος ήταν», συμπλήρωσε ο ενορίτης αυτός, δείχνοντας και μία εικονίτσα που του είχε δώσει κάποτε ο πατήρ και την φυλάει τώρα σαν κειμήλιο. 
Κάποτε τον αδικούσε κάποιος και η Μαρία Α. που το αντιλήφθηκε στενοχωρήθηκε: «πάτερ δεν μου άρεσε καθόλου έτσι που σας έκανε». «Εγώ έφταιγα», της απάντησε ταπεινά...

Η παιδοκτονία των εκτρώσεων.

Η παιδοκτονία των εκτρώσεων. Μιχαὴλ Μιχαηλίδη, Θεολόγου

Οἱ οὐρανοί δίχως ἀγγέλους θά ἦταν κόλαση· καί ἡ γῆ δίχως παιδιά θά ἦταν ἐρημιά καί σκοτεινιά. Ἐάν στόν οὐρανό βασιλεύει ἡ χαρά τῶν ἀγγέλων, στή γῆ, εὐτυχῶς, ἀπόμεινε τό χαμόγελο τῶν παιδιῶν.
Μέσα στά παιδικά μάτια καθρεφτίζεται ὁ παράδεισος. Ἄγγελοι καί παιδιά ζοῦνε σ’ ἕνα ἰδανικό καί τρισχαρούμενο κόσμο. Τίποτε σέ τοῦτο τόν κόσμο δέ μπορεῖ νά συγκριθεῖ μ’ ἕνα παιδί. Τί λέω! Τίποτε δέ μπορεῖ νά συγκριθεῖ μ’ ἕνα παιδικό χαμόγελο.
Ὅταν χαμογελάει τό παιδάκι, λές καί χαμογελοῦν οἱ οὐρανοί. Ναί! Οὔτε τά πανέμορφα λουλούδια, οὔτε τά ψηλοφτέρουγα πουλιά, οὔτε τῶν δασῶν τ’ ἄγρια θεριά, οὔτε τῆς θάλασσας τά ὡραιοπλούμιστα ψάρια… Τίποτε! Τίποτε δέ συγκρίνεται μέ τοῦ λογικοῦ – ἀλλά τόσο ἀθώου παιδικοῦ χαμόγελου.
Ὡστόσο, αὐτό τό ἐν ἐξελίξει καί ἀγέννητο, ἀκόμα, ἀγγελούδι, ἡ μάνα του –πού γι᾽ αὐτό πλάστηκε ἀπ’ τό Θεό– δέν τό θέλει. Δέν τό ἀνέχεται. Τό σκοτώνει καί τό πετάει, ὅπως πετάει ὁ ἄνθρωπος τά σκουπίδια.

Γέροντας Παΐσιος: 1)Ἀναγκαῖος ὁ ἔλεγχος αὐτῶν πού σκανδαλίζουν τόν λαό, 2)«Αυτός πού δίνει δέχεται θεϊκή χαρά»,3)«Ό φιλάργυρος μαζεύει, γιά νά τά βρουν οι άλλοι»


1)Αν δεν αρχίσουν μερικοί να κτυπούν το κακό… (Γέρoντας Παΐσιος Αγιορείτης)


Γέροντα, τα διάφορα κινήματα, οι διαμαρτυρίες που γίνονται από τους Χριστιανούς έχουν κάποιο αποτέλεσμα;
- Η παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομολογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήση περισσότερο , αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα πουν:« Ο τάδε και ο τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας. Συμφωνούν μαζί μας. » . Αν δεν αρχίσουν μερικοί να κτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς που σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνη μεγαλύτερο κακό. Έτσι θα τονωθούν λίγο οι πιστοί , αλλά και θα εμποδιστούν λίγο όσοι πολεμούν την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είναι δικό τους καΐκι , να κάνουν βόλτες. Είναι το σκάφος του Χριστού. Αυτοί είναι κατακριτέοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μεγάλο μισθό, πολυτελές αυτοκίνητο, να τρέχουν στις διασκεδάσεις … Και ύστερα κάνουν νόμο να παντρεύωνται με πολιτικό γάμο, νομιμοποιούν τις αμβλώσεις…Τι θα κάνη ο Θεός, άλλο θέμα.

Ο Άγιος Αλέξιος Τοθ, ο Υπερασπιστής της Ορθοδόξου Πίστεως.


Μετέστρεψε χιλιάδες οὐνίτες στήν Ὀρθοδοξία.
Ο Άγιος Αλέξιος, ο Υπερασπιστής της Ορθοδόξου πίστεως, γεννήθηκε στην Αυστροουγγαρία στις 18 Μαρτίου του 1854 από μία φτωχή οικογένεια Καρπαθορώσων. Όπως πολλές άλλες οικογένειες στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, η οικογένεια του Αλεξίου Τοθ ήταν αρχικά συνδεδεμένη με τους Ουνίτες. Ο πατέρας και ο αδελφός του Αλεξίου ήταν «ιερείς» και ο θείος του ήταν «Επίσκοπος» των Ουνιτών. Έλαβε εξαιρετική μόρφωση και έμαθε πολλές γλώσσες (καρπαθορωσικά, ουγγρικά, ρωσικά, γερμανικά, λατινικά και ελληνικά μόνο για ανάγνωση). Νυμφεύθηκε τη Ροζαλί Μιχάλιτς, θυγατέρα ενός Ουνίτη «ιερέως», και χειροτονήθηκε «πρεσβύτερος» στις 18 Απριλίου 1878. Η γυναίκα του πέθανε σύντομα και μετά από λίγο και το μονάκριβο παιδί του. Ο Αλέξιος άντεξε τις…

Ἀντί ναός τοῦ Χριστοῦ (τό τάμα τοῦ Ἔθνους), ναός τοῦ Ἀντιχρίστου (τζαμί).

άγιος Κοσμάς ο Αἰτωλός τολμά να ονοματίσει τόν Μωάμεθ ὡς την προσωποποίηση του Αντίχριστου: «Ο αντίχριστος είναι (=υπάρχει)· ο ένας είναι ο Πάπας και ο έτερος είναι αυτός όπου είνε εις το κεφάλι μας, χωρίς να είπω το ονομά του...».(Βλ. ΑΥΓ. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ μητροπ. Φλωρίνης, Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) (Συναξάριον - Διδαχαί - Προφητείαι - Ακολουθία), Αθήναι 19714, σ. 270-271). 

Εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης με έξοδα της πολιτείας η ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό (βιντεο)


Όταν πληροφορηθήκαμε αυτό το ανεκπλήρωτο συγκινητικό Τάμα του Γένους,
θεωρήσαμε καθήκον να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε και δικό μας χρέος!
www.NOIAZOMAI.net

 TO ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
  Τάμα του Γένους προς τον Ελευθερωτή μας Κύριο ημών Ιησού Χριστό, που μας ελευθέρωσε από τον φρικτό Τουρκικό ζυγό στα 1821! Σε ώρες απόλυτα κρίσιμες και καθοριστικές, σε ώρες εθνικής μοναξιάς και ευθύνης, σε ώρες που με επέμβαση θεία, σταμάτησε το διάταγμα γενικής σφαγής των Χριστιανών Ελλήνων, σε ώρες που κρέμασαν οι Αγαρηνοί τον άγιο Πατριάρχη μας, σε ώρες που δεν βάνει ο νους,  από τα φυλλοκάρδια και τα χείλη των θρυλικών αγωνιστών ξεπήδησε μιαν προσευχή και ένα Τάμα στη Χάρη Του Σωτήρα μας! Ποιο;

   Το χτίσιμο μιας υπέρλαμπρης Εκκλησιάς αφιερωμένης στο Σωτήρα Χριστό, σαν ελευθερωνόμασταν τελικά και τα καταφέρναμε με τη βοήθειά Του! Μιας Εκκλησιάς αντάξιας του Θαύματος του 1821 και της θυσίας των Νεομαρτύρων, των Αγωνιστών, των εσφαγμένων… Μιας Εκκλησιάς εκεί στη νέα οριστική  Πρωτεύουσα!

   Ένα Τάμα άγνωστο στους πολλούς, για το οποίο και εμάς μας ενημέρωσε μιαν ευγενική επιστολή του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ», που είχαν την καλοσύνη να μας αποστείλουν ο κύριος και η κυρία Αναγνωστοπούλου. Παρακάτω δε θα διαβάσετε και εσείς όλο το σχετικό συγκινητικό και συνταρακτικό ιστορικό!

Σημεῖα τῶν καιρῶν: Ἠ ραγδαία αὔξηση τῆς γνώσης.

Η Ευθύνη της επιλογής μας. Κεφάλαιο Β΄ «1.Ἡ ραγδαῖα πρόοδος τῶν ἐπιστημῶν»

ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΗ
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ 
Κεφάλαιο Β΄
  1. «Ἡ ραγδαῖα πρόοδος τῶν ἐπιστημῶν»
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ

                                       

                                  Βιομετρικά διαβατήρια
                                  Ἡλεκτρονικές ταυτότητες
                                   666
                                   Bar code
                                   RFID
                                   Smart cards
                                   Ἐμφυτευόμενα μικροτσιπς

  1. «Ἡ ραγδαῖα πρόοδος τῶν ἐπιστημῶν»

Π
ιστεύουμε ὅτι τά γεγόνοτα τῆς ἐποχῆς μας εἶναι σαφῶς ἐσχατολογικά.  Διαπιστώνουμε ὅτι μέ ταχύ ρυθμό προχωρεῖ ἡ ἐπαλήθευσι τῶν λόγων τῆς προφητείας, πού «ἔδωκεν ὁ Θεός» (πρβλ. Ἀποκ. 1,1) στόν ὑψιπέτη καί μύστη τῶν οὐρανίων μυστηρίων, στόν Μαθητή τῆς ἀγάπης, τόν ἅγιο Ἰωάννη τόν Θεολόγο. «Ἤκμασεν ἡ σταφυλή τῆς γῆς»(14,18) καί ἐπίκειται ὁ τρύγος τῆς ἀμπέλου τῆς γῆς. «Ἤλθεν ἡ ὥρα τοῦ θερίσαι» (στιχ.15) καί τό ὀξύ δρέπανο βάλλεται «ἐπί τήν γῆν»(πρβλ. στιχ. 16).
Τά σημεῖα τῶν καιρῶν, ὅπως παρουσιάζονται στά ἁγιογραφικά καί ἑρμηνεύονται ἀπό τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας, χαρακτηρίζουν τήν ἐποχή μας μέ ἰδιαίτερη ἔντασι.  Οἱ λιμοί καί οἱ λοιμοί, οἱ πόλεμοι, οἱ σεισμοί ἰδίως ὅμως ἡ ἀποστασία, ἡ ἡθική ἐξαχρείωσι, ἡ ἀπουσία τῆς ἀγάπης, τό πλῆθος τῶν αἱρέσεων, ἡ ἐμφάνιση καί ἡ δρᾶσι ψευδοχρίστων
καί ψευδοπροφητῶν. Ἀλλά καί ἡ ἐκπληκτική πρόδοος τῆς ἐπιστήμης.

22 Οκτωβρίου Συναξαριστής. Αβερκίου Οσίου, Αλεξάνδρου επισκόπου και οι συν αυτώ, Ζαχαρία, των Αγίων 7 παίδων εν Εφέσω, Γρηγορίου Επισκόπου, Ρούφου Οσίου, Λωτ Οσίου, Ευλαλίου.

Ὁ Ὅσιος Ἀβέρκιος ὁ Ἱσαπόστολος καὶ Θαυματουργὸς

Ἔζησε στὰ τέλη τοῦ 2ου αἰώνα μ.Χ. Ἡ ἄμεπτη ζωή του καὶ ἡ καρποφορία τῆς διδασκαλίας του, παρακίνησαν τὸ ποίμνιο νὰ τὸν ἀναγκάσει νὰ γίνει ἐπίσκοπος Ἱεραπόλεως στὴν Φρυγία. Τὸ ἀξίωμα δὲ μείωσε τὸν ζῆλο τοῦ Ἀβερκίου. Ἔλεγε, μάλιστα, ὅτι δὲν ἀρκεῖ κάποιος νὰ φαίνεται ἄρχων, ἀλλὰ καὶ νὰ εἶναι πραγματικά. Δηλαδὴ νὰ αὐξάνει τὴν διακονία καὶ τοὺς κόπους του. Διότι κατὰ τὸ Εὐαγγέλιο, «εἰ τὶς θέλει πρῶτος εἶναι, ἔσται πάντων ἔσχατος καὶ πάντων διάκονος», ποὺ σημαίνει, ἂν κανεὶς θέλει νὰ εἶναι πρῶτος κατὰ τὴν τιμή, ὀφείλει μὲ τὴν ταπείνωσή του ἀπέναντι στοὺς ἄλλους, νὰ γίνει τελευταῖος ἀπὸ ὅλους καὶ ὑπηρέτης ὅλων μὲ τὴν ἄσκηση τῆς ἀγάπης.
Καὶ ὁ Ἀβέρκιος τὴν ἐντολὴ αὐτὴ ἔκανε πράξη στὴ ζωή του. Γι’ αὐτὸ καὶ ὁ Θεὸς τοῦ ἔδωσε τὸ χάρισμα νὰ κάνει πολλὰ θαύματα. Θεράπευσε τὴν κόρη τοῦ βασιλιὰ τῆς Ρώμης, ἀπὸ πονηρὸ δαιμόνιο. Θερμὰ νερὰ ἀπὸ τὴν γῆ ἐξέβαλε καὶ ἄλλα πολλὰ θαύματα ἔκανε.
Ἐπίσης, ὁ Ἀβέρκιος κήρυξε σὲ ὅλες τὶς πόλεις τῆς Συρίας καὶ Μεσοποταμίας. Ἔπειτα πῆγε στὴ Λυκαονία, τὴν Πισιδία καὶ στὴν ἐπαρχία τῶν Φρυγῶν. Ὀνομάστηκε ἰσαπόστολος, διότι περιόδευσε καὶ κήρυξε ὅπως οἱ κορυφαῖοι Ἀπόστολοι τοῦ Χριστοῦ.
Κοιμήθηκε εἰρηνικά, 72 χρονῶν.

῾Ο π. Θεόδωρος Ζήσης γιά τήν ἀπόφαση τῆς ΔΙΣ σχετικά μέ τίς ἐκκλησιολογικές ἀπόψεις τοῦ Μητροπολίτη Μεσσηνίας (βίντεο)

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του στο «αρχονταρίκι» του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17/10/2010 ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης έκανε έναν εκτενή σχολιασμό της εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Στο επίκεντρο, όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση της ΔΙΣ να κλείσει άμεσα το ζήτημα των εκκλησιολογικών απόψεων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Ο π. Θεόδωρος Ζήσης αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης, τις απόψεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας περί «Μίας και διηρημένης Εκκλησίας», τις Επιστολές προς τη Σύνοδο για το ζήτημα του Μητροπολίτη Κυθήρων και του καθηγητή Δημητρίου Τσελεγγίδη. Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Μητροπολίτης Κυθήρων έχει λιπαρή γνώση των Πατέρων της Εκκλησίας.... παρομοία της οποίας δεν έχει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, έστω κι αν είναι καθηγητής της Θεολογικής Σχολής.

Ανοικτή επιστολή προς το Υπ. Εσωτερικών. Σύμβολα που ταπεινώνουν την Ελλάδα εκ των έσω.

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ζήτημα του υποχρεωτικού πλέον ΑΜΚΑ, της σχεδιαζόμενης κάρτας του Πολίτη και ίσως της ηλεκτρονικής κάρτας ταυτότητος.
Η πολιτεία θέλοντας δικαιολογημένα να κάνει σωστά την δουλειά της, περιφυλάσοντας το δημόσιο συμφέρον, προσπαθεί να περιορίσει την απάτη, που γίνεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα, με την σύγχρονη τεχνολογία. Είναι ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το οποίο και περιγράφεται από την επίσημη ιστοσελίδα του:
«Το Έργο "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" αποτελεί τυπικό έργο παροχής τηλεπικοινωνιακών και τηλεματικών υπηρεσιών μεγάλης έκτασης και κλίμακας. Καλύπτει το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας με παρουσία σε περίπου 1800 σημεία. Αναφέρεται σε Φορείς του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα, οι ανάγκες των οποίων δεν περιορίζονται σε απλές τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά επεκτείνονται περιλαμβάνοντας προηγμένες υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και εικόνας. Στόχος είναι να αποτελέσει το Εθνικό Δίκτυο της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο για τρία χρόνια χωρίς κανένα κόστος θα προσφέρει στους φορείς που εντάσσονται σε αυτό υπηρεσίες όπως :

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible