Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πως να φτιάξετε ένα Ορθόδοξο Κομποσχοίνι.Υλικά και κατασκευή του με φωτογραφίες.

Γιά νά μάθετε νά φτιάχνετε κομποσχοίνι χρειάζεται προσευχή καί λίγη ὑπομονή. Διαβᾶστε καί δεῖτε τίς εἰκόνες κάνοντας κλίκ στόν παρακάτω σύνδεσμο: 

Πως να φτιάξετε ένα Ορθόδοξο Κομποσχοίνι
http://prokopion.wordpress.com/2010/08/16/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%BF/

Μάθημα τῶν θρησκευτικῶν: διογκώνονται οἱ ἀντιδράσεις γιά τήν (οὐσιαστικά) κατάργησή του.


Κλιμακώνονται οἱ ἀντιδράσεις καθημερινά, γιά τήν ἐπίθεση πού δέχεται τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν ἀπό τά σκοταδιστικά άφελληνιστικά σχέδια τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας!

1)“Τα θρησκευτικά δεν πρέπει να καταργηθούν”

Επιστολή του κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ Μιχαήλ Τρίτου προς το υπουργείο Παιδείας.

"Το μάθημα των θρησκευτικών όχι μόνο δεν θα πρέπει να καταργηθεί αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί, κυρίως στο λύκειο. Πρόκειται για μάθημα ανθρωπιστικό, το οποίο, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου το 95% και πλέον των πολιτών είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, έχει ομολογιακό χαρακτήρα", τονίζει σε επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας ο κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ Μιχαήλ Τρίτος.

"Σε μια εποχή ανακατατάξεων και συγχύσεως ιδεών, όπου η βία έγινε σημαία, η εγκληματικότητα απλώνεται παντού και ο άνθρωπος εγκλωβίζεται σε απάνθρωπα πλαίσια, η νέα ελληνική γενιά έχει απόλυτη ανάγκη από το ηθοπλαστικό μάθημα των θρησκευτικών.

Νά γιατί νικήσαμε τό 1940.

1)Ὁ λαός καί οἱ ἡγέτες ἐπίστευαν στόν Θεό πραγματικά.

Υπέρμαχος Στρατηγός η Θεοτόκος στα αλβανικά βουνά


Ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος, ἡ Ὑπέρμαχος Στρατηγός τοῦ ἔθνους και η πίστη των Ελλήνων έκαναν το θαύμα του ’40. Μια πίστη που και σήμερα είναι ΖΩΝΤΑΝΗ στην Ορθόδοξη Ελλάδα εις πείσμα των νεωτερισμών και των σειρήνων της Νέας Εποχής. Είναι η μαγιά του Μακρυγιάννη και το μικρό ποίμνιο της Γραφής.
ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ
Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ
Επίστευον οι ηγήτορές μας
       1. Ο Βασιλεύς εις το διάγγελμά του έλεγεν: «Η Θεία Πρόνοια ως εκλεκτόν της λαόν μας εκάλεσε να αποδείξωμεν, αν είμεθα άξιοι της μεγάλης προγονικής κληρονομιάς και ικανοί δια τα μεγάλα έργα του μέλλοντος». Και άλλοτε: «Με την βοήθειαν του Θεού, με την ευχήν της Παναγίας, με την δύναμιν και την θέλησιν του Έθνους, η Ελλάς, η αιωνία Ελλάς, θα ζήση και θα θριαμβεύση, ανταξία των με­γάλων μας προγόνων, ανταξία των ηρώων και των μαρτύ­ρων μας».
      2. Ο Πρωθυπουργός Μεταξάς εις το διάγγελμά του και αυτός έλεγε: «Να ευχαριστήσωμεν τον Ύψιστον με όλη μας την ψυχή, γιατί μας εδιάλεξεν υπερασπιστάς των πολυτιμο­τέρων αγαθών, που έχει η ανθρωπότης και μας ύψωσεν από την ταπεινότητά μας εις σκεύος εκλογής».
       «Πιστεύω, έλεγεν εις συνομιλητήν του, βαθύτατα εις τον Θεόν. Προσεύχομαι εις τας δυσκόλους στιγμάς με κατάνυξιν. Και ήμουν από εκείνην την νύκτα της 28ης Οκτωβρίου – βέβαιος, ότι ο Θεός και η Παναγία δεν ημπο­ρούσαν, παρά να βοηθήσουν ένα αγώνα τόσον τίμιον, τόσον δίκαιον, όσον ο ιδικός μας».

Συγκλονιστικές ἐμφανίσεις καί θαύματα τῆς Παναγίας μας στούς ἤρωες τοῦ 1940.

Εμφανίσεις της Παναγίας στα ελληνικά στρατεύματα

Στον πόλεμο του ’40
Στο μέτωπο, σ’ όλη τη γραμμή, από τη γαλανή θάλασσα του Ιονίου μέχρι ψηλά τις παγωμένες Πρέσπες, ο ελληνικός στρατός άρχιζε να βλέπει παντού το ίδιο όραμα: Έβλεπε τις νύχτες μια γυναικεία μορφή να βαδίζει ψηλόλιγνη, αλαφροπερπάτητη, με την καλύπτρα της αναριγμένη από το κεφάλι στους ώμους. Την αναγνώριζε, την ήξερε από παλιά, του την είχαν τραγουδήσει όταν ήταν μωρό κι ονειρευόταν στην κούνια. Ήταν η μάνα η μεγαλόψυχη στον πόνο και στην δόξα, η λαβωμένη της Τήνου, η υπέρμαχος Στρατηγός.
Γράμμα από τη Μόροβα
Ο Τάσος Ρηγοπούλας, στρατευμένος στην Αλβανία το 1940, έστειλε από το μέτωπο το παρακάτω γράμμα στον αδελφό του.
«Αδελφέ μου Νίκο.
Σου γράφω από μια αετοφωλιά, τετρακόσια μέτρα ψηλότερη από την κορυφή της Πάρνηθας. Η φύση τριγύρω είναι πάλλευκη. Σκοπός μου όμως δεν είναι να σου περιγράψω τα θέλγητρα μιας χιονισμένης Μόροβας με όλο το άγριο μεγαλείο της. Σκοπός μου είναι να σου μεταδώσω αυτό που έζησα, πού το είδα με τα μάτια μου και πού φοβάμαι μήπως, ακούγοντας το από άλλους, δεν το πιστέψεις.
Λίγες στιγμές πρίν ορμήσουμε για τα οχυρά της Μόροβας, είδαμε σε απόσταση καμιά δεκαριά μέτρων μια ψηλή μαυροφόρα να στέκει ακίνητη.

Ἐγκαίνια ἱεροῦ ναοῦ: Γιατί καί πῶς γίνονται;

Ὅπως ἔλεγε ὁ μακαριστός καί σοφός Γέροντας π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος ἡ Ἁγία Μας Ἐκκλησία ἔχει ὡς κύριο ἔργο της νά καθαρίζει τήν γῆ ἀπό τούς δαίμονες καί τά ἔργα τους. Μετά τήν πτώση τους ἀπό τόν οὐρανό οἱ δαίμονες περιφέρονται στήν γῆ καί τήν μολύνουν καθώς καί τούς ἀνθρώπους. 

Κάνοντας περιφορά μέ τά Ἅγια Λείψανα κατά τήν τελετή τῶν Ἐγκαινίων τοῦ ἑκαστοτε ἱεροῦ Ναοῦ σχηματίζουμε ἕναν κύκλο πού καθαγιάζει τόν τόπο. Ἡ περιοχή πού περιγράφεται ἀπό τόν κύκλο δέν εἶναι πλέον στήν κυριαρχία τοῦ σατανᾶ. Εἶναι ἀφιερωμένη στόν Θεό καί καθαγιασμένη. 

«Τοπαλάκια-τοπαλάκια», ὅπως ἀναφέρει χαρακτηριστικά σέ ὁμιλία του (ἑρμηνεία στίς Κατηχήσεις τοῦ Ἁγίου Κυρίλλου Ἱεροσολύμων), ὁ π. Ἀθανάσιος, (τόπους-τόπους δηλαδή) ἡ Ἁγία Μας Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, καθαρίζει τήν γῆ. Ἐξοστρακίζει τούς δαίμονες γράφοντας κύκλους- (ἡ γνωστή μας περιφορά κατά τήν τελετή τῶν ἐγκαινίων) μέ τούς φορεῖς τῆς Θείας Χάρης πού εἶναι τό Ἱερό Εὐαγγέλιο, οἱ Ἅγιες Εἰκόνες καί τά λείψανα τῶν Ἁγίων, μάλιστα δέ τῶν Ἁγίων Μαρτύρων. Ἄς δοῦμε ἀναλυτικότερα:

Τι είναι τα εγκαίνια Ιερού Ναού και πως γίνονται; Πως καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα

Εγκαίνια είναι η τελετή με την οποία καθιερώνεται και καθαγιάζεται ένας ναός και από απλό κτίσμα μεταβάλλεται σε οίκο λατρείας και προσευχής και η τράπεζά του σε ιερό θυσιαστήριο και αγία τράπεζα. Άλλωστε η ίδια η λέξη ΕΓΚΑΙΝΙΑ φανερώνει πως ένα πράγμα από παλαιό γίνεται καινούργιο και από μη ιερό, άγιο. Η καινούργια αυτή διάσταση όσον αφορά το ναό είναι ολοκάθαρη σ’ όλες τις ευχές και τα τροπάρια της ακολουθίας. Χωρίς εγκαίνια δεν είναι δυνατή η τέλεση κανενός μυστηρίου παρά μόνο με τη χρήση του Αντιμηνσίου, λινού δηλ. υφάσματος, που μπορεί να αντικαταστήσει την αγία Τράπεζα μέχρι να γίνουν κανονικά τα εγκαίνια, αφού σ' αυτό υπάρχουν τμήματα λειψάνων αγίων.
Όσον αφορά την ιστορία των εγκαινίων είναι σημαντικό πως από την Παλαιά ακόμη Διαθήκη γίνεται λόγος γι’ αυτά. Η σκηνή του μαρτυρίου που ήταν αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού, είχε «δικαιώματα λατρείας» όπως μας λέει ο Απ. Παύλος, (εβρ. δ 1), αγιάσθηκε από τον Μωϋσή κατά προτροπή του Θεού με μυσταγωγικές πράξεις·

Μπροστά στην τραγική κατάσταση του Έθνους μας. Μετανιωμένοι, στα γόνατα

Ποιός φταίει, λοιπόν;
Ποιος φταίει πού το έθνος βρίσκεται σήμερα σε τούτη την εξαθλίωση; -Φταίει ή Κυβέρνηση. -Όχι, φταίει ή προηγούμενη Κυβέρνηση.
-Φταίνε οι πολιτικοί μας.
-Φταίνε οι τραπεζίτες.
-Φταίνε τα διεθνή trust, οι off-shore εταιρείες, ή δημοσιονομική πολιτική, το Χρηματιστήριο, οι επιχειρηματίες...
-Φταίνε όλοι τους.
Λάθος, αδελφέ. Δεν φταίνε όλοι τους. Φταίμε όλοι μας. Μπορείς να το πιστέψεις ότι έχεις κι εσύ το μερίδιο της ευθύνης σου σ' αυτό το κατάντημα της χώρας μας; Μπορώ κι εγώ να το παραδεχθώ; Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα.
Το πρώτο βήμα είναι να παραδεχθούμε οι Έλληνες ότι φταίξαμε απέναντι στο Θεό. Αμαρτήσαμε. Παρέβημεν το θέλημα του, τον άγιο Νόμο του. Πορευθήκαμε «έν τοίς θελήμασι των καρδιών ημών». Αποστατήσαμε από τη Χάρη του, τη σκέπη και προστασία του, και είπαμε: «Ωραία- άρα λοιπόν μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τις δεσμεύσεις του Νόμου του Θεού- καταθλιπτικά πράγματα δεν μας χρειάζονται πια. Εμείς έχουμε τα λεφτά μας, πού μάλιστα έχουμε ανακαλύψει τρόπους να τα αποκτούμε και πολύ εύκολα, χωρίς κόπο, χωρίς εργασία. Και μ' αυτά φτιάχνεις τη ζωή σου πολύ ωραία. Διασκεδάζεις, γλεντάς, αποκτάς αγαθά, ό,τι θέλεις, όσο θέλεις...».

Ὁ Γέροντας Παΐσιος γιά τό σφράγισμα-666 καί τίς νέες ταυτότητες.

Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Λόγοι Β΄ Μέρος Τρίτο Κεφάλαιο 1ον.1)«Σφράγισμα — 666 » 2)«Οι νέες ταυτότητες»

Λόγοι Β΄
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Τά σημεία των καιρών
«Σφράγισμα — 666 »

- Γέροντα, σε πόσο καιρό θά συμβούν αυτά τά γεγονότα;
- Έξ αιτίας σου καί εξ αιτίας μου καθυστερούν, γιά νά αποκτήσουμε καλή πνευματική κατάσταση. Μας κάνει υπομονή ό Θεός, γιατί, αν συμβούν τώρα, εγώ καί εσύ θά πάμε χαμένοι. Δεν αναφέρεται πουθενά στην διδασκαλία του Χρίστου συγκεκριμένος χρόνος[1].
Λέει όμως ή Γραφή ότι τά σημεία τών καιρών θά προειδοποιήσουν γιά τήν έλευση τους[2]. Νά είμαστε πάντα έτοιμοι καί θά τά δοϋμε, όταν θά πλησίαση ό καιρός. Τότε θά είμαστε πιό σίγουροι. «Ό χρόνος αποκαλύψει καί ή πείρα τοις νήφουσι»[3], λέει ό Άγιος Ανδρέας Καισαρείας.
Επεσε στά χέρια μου ένα βιβλίο πού στο εξώφυλλο είχε τρία μεγάλα εξάρια! Έ, τους αφιλότιμους! Το κάνουν γιά νά παρουσιάσουν όμορφα το έξι και νά έξοικειωθή ό κόσμος με αυτό. Έτσι σιγά-σιγά θά έρθη και το σφράγισμα.
- Γέροντα, και οι σούστες πού ράβουν στά ροϋχα πουλιούνται πάνω σε κάτι χαρτιά πού έχουν τον αριθμό 666.
- Βρε τον διάβολο! Στις πιστωτικές κάρτες το έχουν βάλει από καιρό. Τώρα και στις σούστες! Πολλοί το 666 το βάζουν σάν φίρμα, γιά νά προτιμούν τα δικά τους προϊόντα.
Ό ένας νά ύποστηρίζη τον άλλο. Δηλαδή το 666 νά παίρνη το 666. Έχει γραφή ότι, όταν κυκλοφορήση ή παράσταση μέ το φίδι νά τρώη τήν ουρά του, θά σημαίνη ότι οι Εβραίοι θά έχουν καταλάβει όλον τον κόσμο. Τώρα το έχουν βάλει σέ μερικά χαρτονομίσματα. Το 666, τί Κίνα, τί Ινδία έχει πιάσει!

28η Οκτωβρίου 2010: Η Ελλάδα Αντιστέκεται ! Ας βάλουμε όλοι την Ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας!



http://www.tideon.org/
http://anavaseis.blogspot.com/

27 Οκτωβρίου Συναξαριστής. Νέστορος, Λούππου, Καπετωλίνας και Ερωτηΐδας, Κυριάκου Πατριάρχου, Πρόκλας, Μαβριανού και Βαλεντίνου, Νέστορος Χρονογράφου, Διήγησις για τους Ίβηρες.

Ὁ Ἅγιος Νέστωρ ὁ Μάρτυρας

Ὁ Νέστορας ἦταν πολὺ νέος στὴν ἡλικία, ὡραῖος στὴν ὄψη καὶ γνώριμός του Ἁγίου καὶ ἐνδόξου Δημητρίου.
Ὁ Νέστορας, λοιπόν, βλέποντας ὅτι ὁ αὐτοκράτωρ Διοκλητιανὸς χαιρόταν γιὰ τὶς νῖκες κάποιου σωματώδους βαρβάρου, ὀνομαζόμενου Λυαίου, μίσησε τὴν ὑπερηφάνειά του. Βλέποντας ὅμως καὶ τὰ θαύματα τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, πῆρε θάρρος. Πῆγε λοιπὸν στὴν φυλακή, ὅπου ἦταν κλεισμένος ὁ Μεγαλομάρτυρας, καὶ ἔπεσε στὰ πόδια του. «Δοῦλε τοῦ Θεοῦ Δημήτριε», εἶπε, «ἐγὼ εἶμαι πρόθυμος νὰ μονομαχήσω μὲ τὸ Λυαῖο, γι’ αὐτὸ προσευχήσου γιὰ μένα στὸ ὄνομα τοῦ Χριστοῦ».
Ὁ Ἅγιος, ἀφοῦ τὸν σφράγισε μὲ τὸ σημεῖο τοῦ τιμίου Σταυροῦ, τοῦ εἶπε ὅτι καὶ τὸν Λυαῖο θὰ νικήσει καὶ γιὰ τὸν Χριστὸ θὰ μαρτυρήσει. Τότε, λοιπόν, ὁ Νέστορας μπῆκε στὸ στάδιο χωρὶς φόβο καὶ ἀνεφώνησε: «Θεὲ τοῦ Δημητρίου, βοήθει μοι».
Καὶ ἀφοῦ πολέμησε μὲ τὸν Λυαῖο, τοῦ κατάφερε δυνατὸ χτύπημα μὲ τὸ μαχαῖρι του στὴν καρδιὰ καὶ τὸν θανάτωσε. Ἐξοργισμένος τότε ὁ Διοκλητιανός, διέταξε καὶ σκότωσαν μὲ λόγχη τὸ Νέστορα, ἀλλὰ καὶ τὸν Δημήτριο.
Ἔτσι, μ’ αὐτή του τὴν ἐνέργεια ὁ Νέστορας δίδαξε ὅτι σὲ κάθε ἀνθρώπινη πρόκληση πρέπει νὰ ἀναφωνοῦμε: «Κύριος ἐμοὶ βοηθός, καὶ οὐ φοβηθήσομαι· τί ποιήσει μοι ἄνθρωπος;». Ὁ Κύριος εἶναι βοηθός μου καὶ δὲ θὰ φοβηθῶ. Τί θὰ μοῦ κάνει ὁποιοσδήποτε ἄνθρωπος;

Η Αγία Σκέπη.


Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ

Γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου την εορτή της αγίας Σκέπης. Και για την γιορτή αυτή συμβαίνει αυτό που λέγει ο άγιος Χρυσόστομος για τις μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας μας, ότι πολλοί γιορτάζουν τις μεγάλες γιορτές, ξέρουν το όνομά τους, δεν ξέρουν όμως το βαθύτερο νόημά τους, ούτε το μήνυμα που θέλει να εξαγγείλει η Εκκλησία μας μέσω των εορτών αυτών. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι, λέγει ο ιερός πατήρ, έρχονται στην Εκκλησία από συνήθεια και όχι από ευσέβεια. Γι’ αυτό ας ασχοληθούμε σήμερα με την υπόθεση της γιορτής καθώς και για το μήνυμά της προς το λαό του Θεού.

Πως καθιερώθηκε η γιορτή της αγίας Σκέπης.

Στα χρόνια του βασιλέως Λέοντος του Μεγάλου (457-474 μ. Χ.) ζούσε στην Κων/πολη ο όσιος Ανδρέας, ο κατά Χριστόν σαλός. Σαλός είναι ο τρελλός και κατά Χριστόν σαλοί ονομάζονται κάποιοι άγιοι, οι οποίοι κάνανε κάποια περίεργα και παράλογα πράγματα, με απώτερο σκοπό να τους θεωρούν παλαβούς ή παλιανθρώπους και να μη τους τιμούν οι άνθρωποι· και έτσι αυτοί να ζουν εν ταπεινώσει και αφανεία.

Ἀποχριστιανοποίηση καί ἀφελληνισμός τῆς Παιδείας. Κλιμακώνονται οἱ ἀντιδράσεις. Ἡ Ὑπουργός θά πάθει ὅ,τι καί ἡ γραμματέας (Δραγώνα);


Τό Ὑπουργεῖο ὀνομάζεται ἀκόμη Παιδείας καί Θρησκευμάτων!!! Ἔτσι δέν εἶναι κυρία Διαμαντοπούλου;
συνέχεια….μέρος τρίτο!
  1. Δημοκρατία
  2. Σύνταγμα
  3. Ἐπίσημη θρησκεία τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους
  4. Ἱστορία τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους

Τέσσερις ἔννοιες, πού φαίνεται ὅτι διαφεύγουν συστηματικά τό τελευταῖο διάστημα, ἀπό τό φάσμα σχεδιασμῶν - ἐνεργειῶν  τῆς κ. Ὑπουργοῦ Παιδείας.
Καί νέες ἀντιδράσεις, στήν ἐπίθεση κατά τῶν μαθημάτων τῶν Θρησκευτικῶν, τῆς Ἱστορίας καί παράλληλα ἔντονοι προβληματισμοί γιά τήν περίεργη πορεία, στήν ὁποία «κατευθύνεται» ἡ Ἑλληνική Παιδεία μας!:

Ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς

Η Ευθύνη της επιλογής μας. Κεφάλαιο Β΄ «2. Ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς »

ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΗ
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ 
Κεφάλαιο Β΄
  1. «Ἡ ραγδαῖα πρόοδος τῶν ἐπιστημῶν»
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ

                                       

                                  Βιομετρικά διαβατήρια
                                  Ἡλεκτρονικές ταυτότητες
                                   666
                                   Bar code
                                   RFID
                                   Smart cards
                                   Ἐμφυτευόμενα μικροτσιπς

  2. «Ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς»


Σ’ ὅλα αὐτά πού ἀναφέραμε ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς εἶναι ἐκείνη ἔχει τόν πρῶτο λόγο.   
Αὐτή προσφέρει τά ἰσχυρότερα ἐρείσματα γιά τήν πορεία ὁποιαδήποτε ἐπιστήμης.  Αὐτήν εὐγνωμονεῖ ἡ ἔρευνα κάθε κατευθύνσεως καί σ’ αὐτήν ὀφείλει χάριτες ὁλόκληρη ἡ ἀνθρωπότης.   
Ἡ Νέα Τεχνολογία, καί ἰδιαίτερα ἡ Πληροφορική, ἀποτελεῖ τό ἑφαλτήριο τῆς παγκοσμιοποιήσεως καί, συγχρόνως, παρέχει τή δυνατότητα παγκοσμιοποιήσεως τῆς Οἰκονομίας1 (1 Σήμερα βρισκόμαστε ἐμπρός στή Νέα Οἰκονομία, τήν Οἰκονομία τῆς γνώσεως ἤ τῆς πληροφορικῆς. Ἡ κάθε πληροφορία ἐνσωματώνει γνῶσι καί, ἑπομένως, ἀξία καί ἀποτελεῖ ἀγαθό πού μπορεῖ περαιτέρω νά ἀξιοποιηθ μέ τή βοήθεια τῆς συγχρόνης τεχνολογίας). 

Αἴσχος! Αὐτή εἶναι ἡ Ἐθνική Τράπεζα! Σπιλώνουν τήν Ἐθνική ἑορτή ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ μέ τά χρήματα τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ!

28η  Ὀκτωβρίου
Παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!!

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩΣΩ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
    Συμμέτοχος καί πρωτοπόρος στήν «ἀναδόμηση» τῆς νεολαίας μας, ἡ «ΕΘΝΙΚΗ» Τράπεζα Ἑλλάδος, στό περιοδικό της «Ἐθνική Παίδων» ὑπενθυμίζει στά παιδιά μας ὅτι μέσα στόν Ὀκτώβριο μιά σημαντική ἡμερομηνία πού δέν πρέπει νά ξεχάσουν εἶναι ἡ 28η Ὀκτωβρίου, ἡ παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!! (συνοδεύεται καί ἀπό ἀνάλογο παιδαγωγικό σκίτσο τοῦ Μίκυ Μάους σελ. 9 -( 11 στο pdf)
Καί γιά νά συμπληρώσουν τή διαπαιδαγώγηση τῆς νεολαίας καί τή μύησή της στίς ἀνατολικές Παραθρησκεῖες στίς σελίδες 22-23 ἐνημερώνουν τά παιδιά πόσο χρήσιμη εἶναι ἡ ΓΙΟΓΚΑ γιά τή σωματική καί πνευματική τους ἀνάπτυξη.

Κατά τά ἄλλα ἡ κρίση δέν εἶναι μόνο οἰκονομική, ἀλλά πρωτίστως κρίση ἀξιῶν, λένε ὁμόφωνα ὅλοι οἱ ταγοί τοῦ Ἔθνους μας.
Μήπως τουλάχιστον θἄπρεπε νά πᾶνε μερικά emails διαμαρτυρίας στούς κυρίους αὐτούς;
(ethnikipaidon@nbg.gr)
__________

Αυτά αναρωτιέται αναγνώστριά μας. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή :

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible