Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ἡ κάρτα τοῦ παγκόσμιου δούλου!

Ἄς ἐπιστρέψουμε, ὅπως ὁ ἄσωτος, ἐν μετανοίᾳ στόν Πατέρα μας Θεό,  γιά νά μήν γίνουμε μόνιμοι δοῦλοι- χοιροβοσκοί τῶν παθῶν μας- στό ἀντίχριστο σύστημα, ἀντί πινακίου ξυλοκεράτων...
 Μᾶς ὁδηγοῦν ὁλοταχῶς στό νά πάρουμε τό τσίπ. Θέλουν νά μᾶς τσιπάρουν, ὅπως τά κοπάδια τῶν τσιπαρισμένων βοδιῶν καί μάλιστα μᾶς παραλληλίζουν μ’ αὐτά ἀπροκάλυπτα, ὅπως θά δεῖτε παρακάτω!

Ἡ κάρτα τοῦ πολίτη, θά εἶναι παγκόσμια κάρτα! Ἄς ξυπνήσουμε! Προωθεῖται ἀπό τή μία χώρα στήν  ἄλλη! Ἤδη μᾶς τό λένε πλαγίως.  Τό διατυμπανίζουν ὅτι θά κινούμαστε ἄνετα μ’ αὐτήν παντοῦ, ἐφόσον θά περιέχει ὅλα τά προσωπικά δεδομένα μας ( καί μάλιστα μέ λατινικούς χαρακτῆρες ).  
 Ἀνοιχτά σύνορα λοιπόν, ἀνοιχτές μετακινήσεις, ἀνοιχτές συναλλαγές, ἀνοιχτές ἐπικοινωνίες! 
Ἄρα…ὑπάρχει ἤδη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ – ΚΟΙΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ, πού περιμένει «νά μᾶς φιλοξενήσει» ἅπαντας καί ἐπίσημα»!!!

Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου


 Στο θάλαμο 2 του δεύτερου ορόφου, εκεί στο Αρεταίειο, όπου ο Άγιος Νεκτάριος άφησε την τελευταία του πνοή, καίει σήμερα διαρκώς ένα καντήλι μπρος στην πάνσεπτη εικόνα του.

Καθημερινά περνούν από κει πλήθος πιστών, κυρίως αρρώστων, οι οποίοι στέκονται για λίγο και νοερά αφήνουν τους στεναγμούς της καρδιάς τους, σαν μια θερμή ικεσία προς τον φιλάνθρωπο άγιο. Και κείνος φαίνεται να συγκατανεύει. Τους δίνει κουράγιο με το ιλαρό του βλέμμα και ενισχύει την πίστη τους. Τους θυμίζει ότι και ο ίδιος πόνεσε ψυχικά και σωματικά αλλά ενισχυόταν πάντα από την αδιάκοπη επαφή του με το Θεό.


 Τα Θαύματα του Αγίου μας είναι πολλά. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί για αυτά. Θα αναφέρω μια ιστορία γεμάτη με την «παρουσία» και παρέμβαση του αγίου Νεκταρίου, αρκετά πρόσφατη, που έγινε αφορμή πολλοί συνάνθρωποί μας να δουν και να ζήσουν την ευεργεσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού προσφερομένη διαμέσω των θείων δοχείων χάριτος, των Αγίων μας.
Ήταν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (Ιούνιος 2006) όταν η μικρή Βαρβάρα στην ηλικία των 10 ετών χτυπήθηκε από εγκεφαλική αιμορραγία. Η μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, έγινε σχετικά γρήγορα και σε διάστημα 2 ωρών το κοριτσάκι χειρουργήθηκε από τον Διευθυντή
Νευροχειρουργικής Μονάδος κ. Προδρόμου. Στο μετεγχειρητικό διάστημα και μετά από 3 ώρες η μικρή παρουσίασε και νέα αιμορραγία. Χειρουργήθηκε ξανά, αλλά οι γιατροί ήταν απαγορευτικοί σε αισιόδοξες προβλέψεις.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης χειρουργικής επέμβασης οι γονείς παρακάλεσαν τον άγιο Νεκτάριο να τους βοηθήσει. Και πράγματι και οι δύο ένιωθαν την παρουσία του μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου και είχαν την εντύπωση πως είναι παρών στο χειρουργικό τραπέζι! Η εγχειρήσεις ολοκληρώθηκαν αλλά οι γιατροί δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας στους γονείς.

Διδαχές Αγίου Νεκταρίου(9 Νοεμβρίου).

Πρόλογος
Ο ΑΓΙΟΣ Νεκτάριος Πενταπόλεως, ο θαυματουργός, αποτελεί ένα δώρο του Θεού στον κόσμο, στις πενιχρές μέρες του εικοστού αιώνα. Στο πρόσωπο του ανακαλύπτει κανείς ένα μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας, όπου η αγιότητα του βίου συνδυάζεται με τη χάρη της θαυματουργίας και την ορθόδοξη διδασκαλία.
Γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης το 1846. Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του βίου του, τον συναντούμε στην Κωνσταντινούπολη, δεκατετράχρονο παιδί, να εργάζεται και να σπουδάζει στη Νέα Μονή της Χίου, να κείρεται μοναχός (1876) και να χειροτονείται διάκονος (1877)• στην Αθήνα, να ολοκληρώνει τις θεολογικές του σπουδές (1885)• στην Αίγυπτο, να διακονεί επί μια πενταετία στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Εκεί χειροτονείται πρεσβύτερος (1886) και επίσκοπος Πενταπόλεως (1889).
Εξαιτίας του φθόνου που προκαλεί το πολυδιάστατο έργο του, συκοφαντείται και απομακρύνεται από το Πατριαρχείο. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1890, όπου περιφέρεται ως απλός ιεροκήρυκας μέχρι το 1894, που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Ριζαρείου Σχολής. Το 1908 για λόγους υγείας παραιτείται και αποσύρεται στην Αίγινα, στη γυναικεία Μονή της Αγίας Τριάδος, που ο ίδιος έχει ιδρύσει από το 1904. Εκεί παραμένει, ως πνευματικός της Μονής, μέχρι το τέλος της ζωής του (1920).

Γέρων Παΐσιος: «Όλη ή ζωή του μοναχού είναι μιά θυσία».

Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Λόγοι Β΄ Μέρος Τρίτο Κεφάλαιο 2ον.1)«Όλη ή ζωή του μοναχού είναι μιά θυσία »

Λόγοι Β΄
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ή θυσία φέρνει την χαρά

«Όλη ή ζωή του μοναχού είναι μιά θυσία » 

Τόν μοναχό τόν βοηθάει φυσιολογικά όλη ή ζωή του νά έχη τήν αγάπη, τήν θυσία. Ξεκίνησε νά πεθάνη γιά τόν Χριστό. Ξεκίνησε δηλαδή γιά τήν θυσία. Δέν έχει καί ύποχρεώσεις, γι' αυτό επιβάλλεται ό μοναχός να καλλιεργή το πνεύμα της Θυσίας.
Ό λαϊκός δεν ξεκίνησε να πεθάνη για τόν Χριστό. Υστερα έχει και υποχρεώσεις. Σκέφτεται την οικογένεια του, τα παιδιά του, γι' αυτό έχει ελαφρυντικά και δικαιολογείται. Π.χ. σε έναν πόλεμο, ένας πού έχει οικογένεια πάει να αποφυγή τόν κίνδυνο, γιά νά μη μείνουν τά παιδιά του στον δρόμο.
Δεν υπολογίζει ότι, αν αποφυγή εκείνος, ϊσως σκοτωθή κάποιος άλλος πού έχει και εκείνος παιδιά. Τέλος πάντων, εκεί υπάρχει τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον γιά την οικογένεια του. Σου λέει: «Τά παιδιά μου νά μη μείνουν στον δρόμο». Μπορεί νά μην πιστεύη κιόλας στην άλλη ζωή και πάει νά γλυτώση αυτήν τήν ζωή.
- Δηλαδή, Γέροντα, ό μοναχός πρέπει νά θυσιάζη συνέχεια τόν εαυτό του.
- Κοίταξε, δεν είπαμε ότι όλη ή ζωή τοϋ μοναχού είναι μιά θυσία; Ε, τί κάνουμε αλλιώς; Αν χωλαίνη σ' αυτό το θέμα ό μοναχός, τότε δεν είναι μοναχός. Μετά τί πνευματικά νά πής; Δεν χωράνε τά πνευματικά, όταν δεν ύπάρχη θυσία.
Όσα πνευματικά και αν κάνη από εκεί και πέρα ό μοναχός, τίποτε δεν είναι. Στο Αγιον Όρος αυτά τά πνευματικά τά λένε «κουκουσκιάχτικα». Δηλαδή δεν μπορεί νά διώξη δαιμόνια ό καλόγερος πού κάνει τέτοια πνευματικά· ϊσα-ϊσα τά κοράκια διώχνει.

Ντροπή... Πρωθυπουργέ!

undefined
ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Το γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν μερικοί  που θα μας κατηγορήσουν ότι δήθεν λαμβάνουμε  πολιτική θέση ή ότι τάχα  με την κριτική μας  ευνοούμε  "αντίπαλα" κόμματα.
Ειλικρινά εδώ που φτάσαμε δεν μας ενδιαφέρει τι θα πούν  και πως θα ερμηνεύσουν τις θέσεις μας , όσοι   εξακολουθούν να κοιτάζουν με "σεβασμό"  ή ...δεος,  τη "σκόνη" απο την κατεδάφιση  ενός  πολιτικού συστήματος,  το  οποίο  στήριζαν και στηρίζουν  σχεδόν όλα τα τα κόμματα της Βουλής και του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο τίτλος  αυτής της ανάρτησης , είναι ο μόνος που ταιριάζει  για  αυτά που είπε  ο Έλληνας  πρωθυπουργός σε  μία συζήτηση  με  νέους  η οποία μεταδόθηκε απο το διαδίκτυο την προηγούμενη Παρασκευή.
Σε αυτήν λοιπόν την "συζήτηση"  εκτός των άλλων  "γλυκανάλατων" αμερικανόμορφων   απόψεων  ακούστηκε απο το στόμα του  κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να πάρει πρωτοβουλίες που θα προβάλλουν ως «πρότυπο τη συντροφικότητα ζευγαριών του ίδιου φύλου».

Ντροπή σας κ. πρωθυπουργέ! Όχι μόνο διότι,  όπως και  οι υπόλοιποι  νεοεποχήτες πολιτικοί,  διαφημίζετε και προστατεύετε  μια διαστροφή  σαν  αυτή της Θεομίσητης αμαρτίας  της ομοφυλοφιλίας , αλλά διότι  επιθυμείτε να μας την επιβάλλετε και ως ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Αίσχος!
Αντί  να  προβάλλετε  τις αξίες  της αληθινής  συντροφικότητας όπως αυτές  εκδηλώνονται  και αποδεικνύονται   μέσα απο  την καθημερινότητα  της  τίμιας αγωνιζόμενης Ελληνικής οικογένειας, αντί  να προστατεύετε αυτόν το υπέρτατο δομικό στοιχείο της  Ελληνικής κοινωνίας, το οποίο τιμούν με τον αγώνα και την έντιμη  ζωή τους  εκατομμύρια  Ελλήνων και Ελληνίδων, μας  πετάτε  κατάμουτρα   την  βρωμιά και την αποσύνθεση   ως  πρότυπο μάλιστα  συντροφικότητας.

Ο Κόσμος των Αγίων Αγγέλων.

Στην Αγία γραφή γίνεται συχνά λόγος για τους Αγγέλους. Αναφέρονται μάλιστα και τα ονόματα των Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ.
Ο Ταξιάρχης των ουρανίων δυνάμεων Μιχαήλ παρουσιάζεται ως ευεργέτης και φιλόστοργος προστάτης των τέκνων του Θεού, σε πολλά σημεία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.
Αυτός πρωτοφανερώθηκε στον πατριάρχη Αβραάμ. Ύστερα στον Λωτ, όταν τον γλίτωσε αυτόν και τις θυγατέρες του, απ’ την θεόσταλτη φωτιά και την καταστροφή των Σοδόμων. Φάνηκε ύστερα στον πατριάρχη Ιακώβ, όταν τον γλίτωσε απ’ τον Ησαύ. Αυτός ήταν που προπορεύονταν όταν οι γιοι του Ισραήλ ελευθερώθηκαν απ’ την σκλαβιά των Αιγυπτίων. Αυτός και στον μάντη Βαλαάμ, όταν εκείνος πήγαινε να καταρασθεί τον ισραηλιτικό λαό. Αυτός θαυματούργησε στις Χώνες, κοντά στην εκκλησία και στο αγίασμα του, μ’ εκείνο το χώνεμα τόσων νερών των δύο ποταμών, που έκανε τους ειδωλολάτρες να φρενιάσουν.
Και μέχρι σήμερα φαίνεται εκεί ο τόπος, όπου πέφτει το νερό, περνά κάτω απ’ την εκκλησία και βγαίνει λίγο πιο κάτω.
Ο συναξαριστής αναφέρει στο υπόμνημα της γιορτής, πως με την ταπείνωση του ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, συγκράτησε τα ουράνια τάγματα, μετά την πτώση των υπερηφάνων δαιμόνων και πως έψαλε μαζί με όλους τους Αγγέλους το «Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου…».

Σκεπᾶστε μας Ἅγιοι Ἀρχάγγελοι καί Ἄγγελοι «ὑπό τήν σκέπην τῶν πτερύγων σας» (συγκινητικό video).


Σήμερα μαζί μέ τούς Ἀγγέλους, γιορτάζουν καί οἱ Ἑλληνικοί καταγάλανοι οὐρανοί μας καί οἱ ἱπτάμενοι σ’ αὐτούς!
( Χαιρετισμός τοῦ ὁσιωτάτου μοναχοῦ π. Ἰωσήφ Βιγλιώτου ἀπό τό Ἅγιο Ὄρος )!

Τό ἀντισταυρικό μένος συνεχίζεται...

Κράτος… ανοχής! Ντροπή στον ΑΝΤ1

Quantcast
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
Αυτή τη στιγμή (7 Νοεμβρίου) ο ΑΝΤ στην εκπομπή του για τις εκλογές εμφανίζει στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης μία Ελληνική σημαία χωρίς σταυρό!!! Οι εξελίξεις σε εθνικά ζητήματα τρέχουν με εξωφρενικούς ρυθμούς. Διαμαρτυρηθείτε όλοι στο :
http://www.antenna.gr/webtv/contact , στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα: 
Δεν τιμά το σταθμό σας η παραποίηση εθνικών συμβόλων , ως αυτή που αφορά το γεγονός ότι έχετε βάλει μία Ελληνική σημαία στην εικόνα που εκπέμπετε (κάτω δεξιά), χωρίς σταυρό!!! Θα πρέπει άμεσα να επανορθώσετε, γιατί η πράξη σας μπορεί να συνιστά ακόμη και ποινικό αδίκημα (άρθρο 181 ΠΚ περί προσβολής των συμβόλων του Ελληνικού κράτους).
Το πλέον νεο-οθωμανικό κανάλι , αφού στηρίζει το πρόγραμμά του σε τουρκικές σειρές, μας στέλνει μηνύματα που δεν πρέπει να τα αφήσουμε να περάσουν έτσι!
http://filologos10.wordpress.com/2010/11/07/%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82%E2%80%A6-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%841/

8 Νοεμβρίου Συναξαριστής. Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Αυλακιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Θαρρινού, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Καϊλλιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Κουρκουνιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Κοκκιμίδη.

Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ Οὐράνιων οὐρανίων Δυνάμεων

Ἡ Ἐκκλησία μας σήμερα γιορτάζει τὴν Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ, καθὼς καὶ τῶν ὑπολοίπων Ἀσωμάτων καὶ Οὐρανίων Ἀγγελικῶν Ταγμάτων. Ἡ Ἁγία Γραφή, ἀναφέρει σὲ πολλὰ σημεῖα τὴν ἐπικοινωνία τῶν ἀνθρώπων μὲ τοὺς ἀγγέλους καὶ ἰδιαίτερα μὲ τοὺς ἐπικεφαλεῖς τῶν ἀγγελικῶν ταγμάτων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ.
Συγκεκριμένα, ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ ἐμφανίσθηκε στὸν Ἀβραὰμ γιὰ νὰ σώσει τὸν Ἰσαάκ, τὸν ὁποῖο ἦταν ἕτοιμος νὰ θυσιάσει κατ’ ἐντολὴ τοῦ Θεοῦ, ποὺ θέλησε νὰ δοκιμάσει ἔτσι τὴν πίστη τοῦ δούλου του Ἀβραάμ, στὸν Λῶτ, γιὰ νὰ τὸν σώσει ὅταν ὁ Θεὸς ἀποφάσισε νὰ καταστρέψει τὰ Γόμορα, στὸν Πατριάρχη Ἰακώβ, στὸν μάντη Βαρλαάμ, στὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ. Ἐπίσης ὁ Μιχαήλ, ἦταν αὐτὸς ποὺ ὁδήγησε τὸν λαὸ τοῦ Ἰσραὴλ στὴ φυγὴ ἀπὸ τὴν Αἴγυπτο. Οἱ ἅγιες Γραφὲς ἀναφέρουν ἀκόμη πολλὰ θαύματα, τὰ ὁποία ἐπιτέλεσε ὁ ἀρχιστράτηγος Μιχαήλ.
Ὁ δὲ Γαβριὴλ ἦταν αὐτὸς ποὺ ἀνήγγειλε στὴν Παρθένο Μαρία τὸ χαρμόσυνο γεγονὸς τῆς γέννησης τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῦ Σωτήρα τοῦ κόσμου. Καὶ σὲ ἄλλα σημεῖα τῆς Ἁγίας Γραφῆς, συναντᾶμε τοὺς Ἀγγέλους νὰ μεταφέρουν στοὺς εὐσεβεῖς ἀνθρώπους τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, ποὺ ἀποβλέπει πάντα στὴν προστασία καὶ στὴν λύτρωσή μας.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible