Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Όσιος Κολούμπα Ηγούμενος της Αϊόνα (†597)



Ο Όσιος Κολούμπα Ηγούμενος της Αϊόνα (†597)

Πηγή (Αγγλικά): http://www.oodegr.com/english/biographies/arxaioi/Columba_Iona.htm
Ο ΆΓΙΟΣ ΚΟΛΟΥΜΠΑ (επίσης γνωστός ως Colum Cille, που σημαίνει «περιστέρι της Εκκλησίας») γεννήθηκε στο Ντόνεγκαλ στις 7 Δεκεμβρίου 521 από ευγενείς γονείς. Έγινε μοναχός και σύντομα χειροτονήθηκε ιερέας. Σύμφωνα με την παράδοση, κάποια στιγμή γύρω στο 560, αναμείχθηκε σε μια διαμάχη σχετικά με το δικαίωμα αντιγραφής μιας έκδοσης του βιβλίου των Ψαλμών. Η διαμάχη τελικά οδήγησε στη μάχη του Καλ Ντρέιμ το 561, όπου σκοτώθηκαν πολλοί άνδρες. Ως εξιλέωση για αυτούς τους θανάτους, ο Κολούμπα διατάχθηκε να κάνει τον ίδιο αριθμό εκχριστιανισμών όσοι ήταν οι άνδρες που σκοτώθηκαν στη μάχη. Επίσης υποχρεώθηκε να φύγει μακριά από την Ιρλανδία έτσι ώστε να μην μπορεί να βλέπει την πατρίδα του.


Ταξίδεψε στη Σκωτία, όπου λέγεται ότι πρώτα κατέβηκε στο νότιο άκρο της χερσονήσου Κιντάιρ, κοντά στο Σάουθεντ. Ωστόσο, καθώς εξακολουθούσε να είναι στο οπτικό του πεδίο η πατρίδα του, μετακινήθηκε βορειότερα πάνω στη δυτική ακτή της Σκωτίας. Το 563 ίδρυσε ένα μοναστήρι στο νησί της Αϊόνα, απέναντι από τη δυτική ακτή της Σκωτίας, το οποίο έγινε το κέντρο της ιεραποστολικού του έργου στη Σκωτία.
 
Υπάρχουν πολλές ιστορίες για θαύματα που έκανε κατά τη διάρκεια της αποστολής του να εκχριστιανίσει τους Πίκτους, τους ανθρώπους που ζούσαν τότε στη Σκωτία. Σε μια απ’ αυτές τις ιστορίες αναφέρεται ότι το 565 ο άγιος συνάντησε μια ομάδα Πίκτους που έθαβαν έναν άνδρα τον οποίο σκότωσε ένα τέρας στα νερά της λίμης Λοχ Νες, και τον ανέστησε. Κατά μία άλλη εκδοχή λέγεται ότι έσωσε τον άνδρα καθώς το τέρας του επιτίθονταν απομακρύνοντας το τέρας με το σημείο του σταυρού.
  
Η κύρια πηγή πληροφοριών για τη ζωή του αγίου Κολούμπα είναι «Ο Βίος του Αγίου Κολούμπα», ένας συναξαριστής από τον άγιο Άνταμναν της Αϊόνα.

Πιστεύεται ότι ο άγιος Κολούμπα είναι θαμμένος μαζί με τον άγιο Πατρίκιος και την αγία Μπρίγκιτ του Κίλνταρε στο Ντάουνπατρικ στην κομητεία Ντάουν, βαθιά μέσα στο φημισμένο λόφο του Ντάουν.

Η μνήμη του εορτάζεται στις 9 Ιουνίου.


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:
Άγιος Βονιφάτιος, απόστολος της Γερμανίας
Ο άγιος πατήρ ημών Βονιφάτιος, ονομαζόμενος αρχικά Ουινφρίδος, γεννήθηκε περί το 672 κοντά στο Εξετερ, στην δυτική εσχατιά... (6/6/2011)
 http://www.impantokratoros.gr/osios-koloumpa.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible