Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εφαρμοσμενη Εκπαιδευση, Applied Scholastics 


     Πρόσφατα, μας έγινε γνωστό από υπο­ψιασμένους γονείς, αναγνώστες του πε­ριοδικού «Διάλογος», ότι κάποια κυρία μοίραζε, έξω από την είσοδο Δημοτικού Σχολείου, φυλλάδια όπου διαφημίζοντας την ιδιότητά της ως «εκπαιδεύτρια» του οργανισμού «Εφαρμοσμένη Εκπαίδευση, Applied Scholastics», δήλωνε ότι «εκπαιδεύ­ει μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυ­κείου», αλλά και τους γονείς τους, σε «μέ­θοδο μελέτης», που την χαρακτήριζε σαν «πολύ αποτελεσματική για γρήγορη κι εύκολη μελέτη και σίγουρη κατανόηση κι επιτυχία στις εξετάσεις», παραθέτο­ντας στο τέλος και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της.
Δείγμα των εν λόγω φυλλαδίων, που οι αναστατωμένοι γονείς μας προσκόμισαν, ήταν το γνώριμο σε μας κι από άλλες πε­ριπτώσεις, μονόφυλλο διαφημιστικό, μι­κρού σχήματος, που εξαπολύει προς πάσα κατεύθυνση η αυτοπροσδιοριζόμενη ως «Εκκλησία της Σαηεντολογίας», του Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρντ.
Στην άλλη όψη του μικρού μονόφυλλου υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η εν λόγω κυρία «αναλαμβάνει υπεύθυνα» να παράσχει «αποτελεσματική βοήθεια στη μελέτη...» και υποσχόταν εκτός από «επιτυχία στις εξετάσεις», «κάλυψη κενών», αλλά και θεραπεία της δυσλεξίας και των μαθησι­ακών δυσκολιών.
Θα πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα υποψιασμένος, και πιθανώς γνώστης των μεθοδιών της συγκεκριμένης οργάνωσης για να διαβάσει και να κατανοήσει τις τρεις αδιόρατες, με λιλιπούτεια στοιχεία αράδες στο τέλος του εντύπου, που τίθε­νται σε όλα τα διαφημιστικά έντυπά της κι όπου αναφέρεται ότι διατηρεί όλα τα δικαι­ώματα -τα copyright- πάνω στις μεθόδους και τις διδασκαλίες της. Εκεί αναφερόταν και ότι η κ. Σ... Σ... -η εν λόγω κυρία που μοίραζε τα έντυπα στο σχολείο- είναι εξου­σιοδοτημένη να χρησιμοποιεί την ανωτέρω «μέθοδο»... που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρόν Χάμπαρντ, μέθοδο που ανήκει στην «Association for Better Living and Education International («Διεθνή Εταιρεία για Καλύ­τερη Ζωή και Εκπαίδευση») άλλη θυγατρι­κή της Σαηεντολογίας1.
Οι γονείς λοιπόν και των μαθητών θα πρέπει να έχουν ύπ' όψη τους ότι οι ομάδες αυτές οικειοποιούνται κάθε μέσο προκει­μένου να επιτύχουν τους αθέμιτους σκο­πούς τους. Γι' αυτό τους προειδοποιούμε να μην εφησυχάζουν και να ενημερώνουν τα παιδιά τους για τους εν λόγω κινδύνους.
Είναι γνωστή η μέθοδος των διαφόρων σεκτών και ψυχολατρειών να καλύπτονται πίσω από ποίκιλλα προσωπεία με απώτερο στόχο την παγίδευση αθώων θυμάτων. Θα πρέπει λοιπόν και οι γονείς να βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν κι έναν ακόμη κίνδυνο: πρόσωπα και οργα­νώσεις που προσφέρουν μεθόδους «εύκο­λης μάθησης», «γρήγορης ανάγνωσης» κ.τ.ό. και που «αναλαμβάνουν υπεύθυνα» να εκπαιδεύσουν εμάς και τα παιδιά μας.
Η Σαηεντολογία είναι μία από τις ομά­δες εκείνες που δρα διεθνώς και προβάλλε­ται με δεκάδες θυγατρικές/προσωπεία και με ποικιλία μεθόδων, με ένα και μοναδικό στόχο: την υποδούλωση του ανθρωπίνου προσώπου. Ακόμη και το «ερωτηματολό­γιο» της, που εδώ και δεκαετίες χρησιμο­ποιεί σαν βασική της μέθοδο παγίδευσης, το διαβόητο «Τέστ Οξφόρδης» -που παρά­νομα οικειοποιείται τον τίτλο του γνωστού πανεπιστημίου στην Αγγλία- κυκλοφορεί σήμερα μεταλλαγμένο με τον τίτλο: «θέ­λεις να ανακαλύψεις τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα σου;».
Τα προσωπεία αυξάνουν κι αλλάζουν κατά περίπτωση· ο σκοπός κι οι στόχοι πα­ραμένουν οι ίδιοι...




 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. http://en.wikipedia.org/wiki/Association_for_Better Living_and_Education



Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ 64)
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
http://www.egolpion.com/applied_scholastic.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible