Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA: Μία αποκρυφιστική Εταιρεία της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


"ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA":
Μία αποκρυφιστική Εταιρεία της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"

Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς, Ιεροκήρυξ-Καθηγητής
Υπεύθυνος Γραφείου επί των Αιρέσεων
Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Στον τοπικό τύπο της 6-Μαίου-2003, καταχωρήθηκε ανακοίνωση με τίτλο "ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA" και υπότιτλο "ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΝΟΥ". Με την ανακοίνωση αυτή η Οργάνωση "ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA" προγραμματίζει ένα τετραήμερο σεμινάριο στην πόλη του Βόλου και καλεί του πολίτες να το παρακολουθήσουν, προκειμένου να ενημερωθούν και να ωφεληθούν από τις ομιλίες που θα γίνουν. Το σεμινάριο καλύπτεται από την εταιρεία "ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Ε.Π.Ε.", η οποία έχει ως στόχο να μάθει τους ανθρώπους "να χρησιμοποιούν περισσότερο αποτελεσματικά το μυαλό τους, για να γίνουν ιδιαίτερα επιτυχημένοι"."Η μεγαλύτερη ανακάλυψη που θα μπορούσατε να κάνετε ποτέ είναι το δυναμικό του ίδιου σας του νου", σημειώνεται με κομπορρημοσύνη και έπαρση στην ανακοίνωση. Επίσης, υποστηρίζεται ότι "η διαίσθηση είναι πιο σημαντική από τη λογική", ότι "με τη φαντασία λύνει κανείς ευκολότερα προβλήματα", ότι "τα όνειρα είναι τόσο σημαντικά και ότι είναι μηνύματα που στέλνει το υποσυνείδητο" ότι "τα περιοριστικά πιστεύω γίνονται οι λόγοι, για να μη πετύχει κάποιος όλα όσα θέλει" .....( ανακοίνωση ). Η τιμή συμμετοχής είναι 330 ΕΥΡΩ.
Η παραπάνω ανακοίνωση εδημιούργησε ερωτηματικά.. Για ενημέρωση των Ορθοδόξων Χριστιανών, εθεώρησα σκόπιμο να γράψω αυτό το σημείωμα, σχετικά με το τι είναι η "ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA".


1. Η πανθρησκεία της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"
Οι μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές επιτυχίες των δύο τελευταίων αιώνων είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή τρόπου ζωής και τις αντιλήψεις για την ίδια τη ζωή, κυρίως στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες των κρατών με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, όπως οι Η.Π.Α. Οι άνθρωποι ανεζήτησαν νέες και γνησιότερες μορφές ζωής, πέρα από τις παραδοσιακές ( εθνικές - θρησκευτικές ). Το σκηνικό αυτό εδημιούργησε τις προϋποθέσεις για δημιουργία και δράση νέων θρησκευτικών διδασκαλιών και κινημάτων.
     Από τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε από την Αμερική μια νέα θρησκεία με την ονομασία "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ( New Age ). Η θρησκεία αυτή, μαζί με το σύγχρονο ρεύμα της παγκοσμιοποίησης - Αμερικανοποίησης - έχει στόχο τη δημιουργία ενός νέου κόσμου, ο οποίος θα έχει μια παγκόσμια κυβέρνηση, μια παγκόσμια οικονομία και μια παγκόσμια θρησκεία. Η νέα αυτή θρησκεία θα καταργήσει, προοδευτικά, όλες τις υπάρχουσες θρησκείες, αφού πλέον, ο άνθρωπος θα μπορεί από μόνος του να επικοινωνεί με το Θεό, επειδή θα έχει μάθει να αναπτύσσει τις πνευματικές δυνάμεις της ψυχής και του νού του με το διαλογισμό, τη γιόγκα και άλλες παρόμοιες τεχνικές εσωτερισμού.
Όπως υποστηρίζει ο σοβαρός ερευνητής M. Basilea Schlink στο βιβλίο του "Η νέα Εποχή από βιβλική άποψη" ( Θεσσαλονίκη 1989, σελ. 8-9 ) , " η κίνηση της Νέας Εποχής είναι μια σύνθεση ανατολικών θρησκειών ( Ινδουισμού, Βουδισμού, Ζενισμού, Ταοϊσμού κ.λ.π.) και αρχαίων μυστηριακών διδασκαλιών και μαζί ένας συνδυασμός Γνωστικισμού και Πνευματισμού. Στην κίνηση αυτή συμπεριλαμβάνονται διάφοροι τύποι Αποκρυφισμού, όπως εσωτερική ενόραση, η αστρολογία, ο υπνωτισμός, ο αγνωστικισμός, η ουφολογία, η πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού, η μυθολογία, ο πανθεϊσμός, η πίστη στη μετενσάρκωση και μια αναγέννηση της μαγείας.....".
Αποτέλεσμα του κινήματος της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" είναι η δημιουργία πολλών νέων θρησκευτικών και πνευματικών διδασκαλιών και λατρειών. Οι αρχηγοί αυτών των νέων κινημάτων κινούνται στο χώρο της παραθρησκείας και υποστηρίζουν με φανατισμό δύο απόψεις. Ισχυρίζονται : 1. ότι η Εκκλησία είναι ένας ξεπερασμένος θεσμός και ότι ο Χριστός έχει αποτύχει. Και 2. ότι αυτοί είναι τώρα οι αληθινοί σωτήρες, οι μεσσίες και διδάσκαλοι των ανθρώπων: αυτοί είναι οι νέοι απεσταλμένοι του Θεού με σκοπό να σώσουν τον κόσμο και να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα τα οποία τον βασανίζουν , στο άγχος και τις αγωνιώδεις υπαρξιακές αναζητήσεις, που έχει εγκλωβιστεί στη σύγχρονη εποχή.
Οι διδασκαλίες και οι λατρείες των νέων αυτών σωτήρων είναι ένα σύνολο προσωπικών ανακαλύψεων και πεποιθήσεων, χριστιανικών και φιλοσοφικών αντιλήψεων, ειδωλολατρικών κατάλοιπων, ανατολικών διδασκαλιών και πρακτικών, Αποκρυφισμού και Πνευματισμού. Ο Θεός γι ' αυτούς είναι μια άγνωστη, υπέρτατη, απρόσωπη δύναμη ή ενέργεια, που οι θρησκείες την ονομάζουν με διάφορα ονόματα. ( Αποκρυφισμός είναι ένα μαγικό σύστημα, που αναζητεί τις απόκρυφες, τις μυστικές - σκοτεινές δυνάμεις που υπάρχουν στη φύση και το ανθρώπινο σώμα και προσπαθεί να τις μελετήσει και να τις εκμεταλλευτεί με ειδικές τεχνικές και λατρείες μαγείας.. Ο Πνευματισμός είναι ένα παραθρησκευτικό φαινόμενο και φιλοσοφικό σύστημα, που υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν με τη μεσολάβηση ειδικών προσώπων των μέντιουμ (ενδιάμεσων ) - να επικοινωνούν με τα πνεύματα των νεκρών και να λύνουν τις απορίες και τα προβλήματά τους γύρω από τα λεγόμενα μεταψυχικά ή παραψυχικά φαινόμενα, όπως είναι η μαγεία, η μαντεία, οι δεισιδαιμονίες, οι προλήψεις, η υποβολή (υπνωτισμός), η αυθυποβολή, η τηλεπάθεια ή τηλεψυχία, η ενόραση ή διόραση, η πυροβασία, η βασκανία κ.λ.π. ).
Ο τρόπος, με τον οποία οι σύγχρονοι σωτήρες προσπαθούν να διεισδύσουν μέσα στην κοινωνία και να προσελκύσουν οπαδούς - θύματα ( με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε., σεμινάρια, βιβλία, εναλλακτικές διακοπές ), είναι πολύ δελεαστικός για τους ανθρώπους, που ζουν μέσα στις τραγικές συνθήκες αγωνίας, άγχους , αβεβαιότητας, ιδεολογικής σύγχυσης, ανασφάλειας, αδιεξόδου και απελπισίας. 1. Προτείνουν τη σωματική άσκηση, μαζί με την υγιεινή διατροφή και εναλλακτικές φυσιολατρικές διακοπές. 2. Υπόσχονται την απόκτηση αυτοπεποίθησης, τη μέγιστη ανάπτυξη των πνευματικών ικανοτήτων του καθενός, ακόμα και την πρόγνωση του μέλλοντος.3. Χρησιμοποιούν εντυπωσιακά συνθήματα, όπως παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη και φιλία, σίγουρη επαγγελματική επιτυχία.
Οι κινήσεις των σύγχρονων αυτών σωτήρων είναι οικονομικά τραστ σε παγκόσμιο δίκτυο, τα οποία αποβλέπουν στην εκμετάλλευση και το εμπόριο των ιδεών τους, δηλ. στο οικονομικό κέρδος. Με τρόπους δράσης που αναφέρθηκαν αξιοποιούν με τον καλλίτερο τρόπο τα οικονομικά τους συμφέροντα, εκμεταλλευόμενοι των ενθουσιασμό και την περιέργεια των νέων και την καλή πρόθεση των ενηλίκων.
2. "ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA" : Μια αποκρυφιστική οργάνωση της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"  
     Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται (422) Νεοεποχίτικες παραθρησκευτικές Ομάδες ή Εταιρείες, σύμφωνα με έρευνες και πορίσματα συνεδρίου, που διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αλίαρτο Βοιωτίας το 1995. Μία από τις παραθρησκευτικές αυτές ομάδες ή Εταιρείες είναι και η "ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA", όπως σημειώνεται σε ανάλογο βιβλίο που εξέδωσε η Συνοδική επιτροπή με τίτλο "ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ". Οι παραθρησκευτικές αυτές ομάδες ή εταιρείες είναι απειλή για την ψυχική και νοητική υγεία του ανθρώπου, γιατί δημιουργούν ολοκληρωτικές πνευματικές εξαρτήσεις, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να χάνει την ελευθερία του και τη σχέση του με το ζωντανό Θεό, από τον οποίο μπορεί να πάρει Θεία Χάρη και δύναμη, να εγκλωβίζεται και να υποδουλώνεται στις μάταιες ελπίδες, στις ψεύτικές υποσχέσεις και τις ψευδαισθήσεις που του προσφέρονται και , τελικά να αποκόβεται ως πιστός από την Εκκλησία που μπορεί να τον σώσει, και να ελπίζει ότι μπορεί να σωθεί από μόνος του - αυτοσωτηρία - με τις τεχνικές, που του προσφέρουν , δήθεν , εσωτερική ευτυχία, όπως υπόσχονται οι εν λόγω Εταιρείες.
Αρχηγός και ιδρυτής της Μεθόδου SILVA είναι ο Χοσέ Σίλβα από το Λαρέντο του Τέξας των Η.Π.Α. , υπνωτιστής και πωλητής αυτοκινήτων κατ' αρχάς, ο οποίος ασχολήθηκε με την παραψυχολογία και τις τεχνικές αυτούπνωσης, προχώρησε σε έρευνες για την εξέλιξη του νου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "το άτομο μπορεί ασκούμενο ν' αναπτύξει και την υπεραισθητή του αντίληψη". "Μετά από χρόνια ερευνών το 1966 τελειοποίησε τη μέθοδο και άρχισε να τη διδάσκει στο κοινό. Τώρα η μέθοδος διδάσκεται σε 88 χώρες σ' όλο τον κόσμο", (Βιογραφικά από ανάλογη σελίδα της Μεθόδου SILVA στο Internet).
Στην Ελλάδα η Παραθρησκευτική Εταιρεία δραστηριοποιείται κάτω από μανδύα με την ονομασία "ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Ε.Π.Ε." με έδρα την Αθήνα και παραρτήματα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, όπου, περιοδικά, οργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια, όπως το τετραήμερο σεμινάριο των ημερών αυτών στο Βόλο, στα οποία μεταξύ άλλων διδάσκεται πρόγραμμα "ύπνωσης και αυτούπνωσης για αυτοβελτίωση" (HYPNOVISION) και δίδεται στο τέλος πιστοποιητικό MASTER HYPNOTIST, με το οποίο ο φοιτητής του προγράμματος μπορεί να γίνει μέλος της National Guild of Hypnotists ( Εθνική Ένωση υπνωτιστών των Ηνωμένων Πολιτειών ) της μεγαλύτερης οργάνωσης στο είδος της, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Εταιρείας στο Διαδύκτιο.
Είναι σημαντικό να σημειώσω στο σημείο αυτό την άποψη της ερευνήτριας κ. Φανής Μπαρούχα από την Κύπρο, η οποία σε ιστοσελίδα της στο Internet της 31-3-02 σημειώνει τα εξής: "Σε σύγχρονη Λερναία Ύδρα τείνουν να εξελιχθούν οι αιρέσεις που άρχισαν να εισβάλλουν στην Κύπρο, σε βαθμό που να χαρακτηρίζονται από την Εκκλησία ως "δεύτερο πρόβλημα μετά το Εθνικό". Ένα κύμα από διάφορες ομάδες και τάσεις εμφανίζεται στην Κυπριακή κοινωνία. Δεκάδες αιρέσεις που δραστηριοποιούνται σε όλον τον κόσμο άπλωσαν τα πλοκάμια τους και στο νησί, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της Παγκύπριας Ένωσης Γονέων ξεπερνούν τις 250, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην Ελλάδα ξεπερνά τις 400. Η Π.Ε.Γ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραστηριοποίηση ξένων αποκρυφιστικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο νησί με προσωπείο χριστιανικό, χρησιμοποιώντας και όρους από την ορθόδοξη πίστη.
Μια τέτοια οργάνωση είναι η "Μέθοδος Σίλβα", η οποία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιεί δύο σεμινάρια, τα οποία χαρακτηρίζει Νέα Εκπαιδευτική - Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης. Τα σεμινάρια αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Π.Ε. Γονέων, δεν έχουν καμία επιστημονική θεμελίωση, είναι αποκρυφιστικά και παραθρησκευτικά, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για την προσωπικότητα και την υγεία του ανθρώπου. Η πληροφορία ότι πρόκειται για επιστήμη που διδάσκεται - δήθεν - σε 50 Πανεπιστήμια και Κολέγια αποτελεί προφανώς ισχυρισμό. Η μέθοδος δεν γίνεται αποδεκτή από τους επιστήμονες, ενώ οι γονείς κυρίως στις Η.Π.Α. των παιδιών που εντάχτηκαν σε αυτή την Οργάνωση την συγκαταλέγουν στις ονομαζόμενες "ψυχολατρείες" και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα τύπο υπνωτισμού, που οδηγεί τα θύματα σε εξάρτηση. Η Ένωση Γονέων Κύπρου προσθέτει επίσης ότι οι μέθοδοι και οι πρακτικές της Κίνησης που ονομάζεται SILVA MIND CONTROL κινούνται έξω από το χώρο της χριστιανικής πίστεως. Ιδρυτής της οργάνωσης φέρεται ο Τεξανός JOSE SILVA, υπνωτιστής, πωλητής αυτοκινήτων, ο οποίος ασχολείται με την παραψυχολογία και τις τεχνικές αυτούπνωσης".
3. Η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας
Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου τα επιστημονικά και τεχνολογικά μας κατορθώματα μας έκαναν να νιώσουμε εγωιστές, δυνατοί και σπουδαίοι. Γίναμε αλαζόνες, φαντασμένοι και επιπόλαιοι. Γκρεμίσαμε το Θεό τον αληθινό από το θρόνο του μέσα στην ψυχή μας και ενθρονίσαμε τον θεοποιημένο εαυτό μας. Γίναμε ψευτοθεοί, όπως ο Διάβολος. Αυτονομηθήκαμε και αυτοϊκανοποιούμαστε. Έχουμε περιέλθει σε τραγική ειρωνία. Ενώ πάσχουμε στην αυτονομία μας, χαιρόμαστε. Αμφισβητούμε και απορρίπτουμε τρόπους σκέψης και ζωής δοκιμασμένους από αιώνες με κέντρο το Θεάνθρωπο Σωτήρα Χριστό. Για την αποτυχία μας δεν φταίει η Εκκλησία και ο Χριστός, αλλά εμείς που απομακρυνθήκαμε από την Εκκλησία και το Χριστό. Ο Χριστός μέσα από την Εκκλησία Του φωνάζει σ' όλους: " εγώ είμαι ο δρόμος, εγώ είμαι η αλήθεια, εγώ είμαι η ζωή για κάθε άνθρωπο" ( Ιωάν.14,6 ).
Όταν γνωρίσουμε το Χριστό εμπειρικά μέσα από τα ιερά Μυστήρια και τη Ζωή της Εκκλησίας. Όταν γίνει κέντρο της ζωής μας ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Όταν η ζωή του Χριστού γίνει δική μας ζωή. Όταν ο νους μας φωτιστεί και η καρδιά μας καθαριστεί από την παρουσία του Χριστού μέσα μας. Τότε η πνευματική αναγέννηση και η αληθινή χαρά και ευτυχία θα φωλιάζει πάντα στην καρδιά μας. Τότε θα φύγουν από την ψυχή μας τα άγχη, οι αγωνίες, οι ανασφάλειες και οι φόβοι. Γιατί θα είμαστε ενωμένοι και ασφαλισμένοι από το Χριστό. "Δεν υπάρχει άλλο θεμέλιο και ελπίδα στη ζωή αυτή από τον μοναδικό Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, δεν υπάρχει άλλο όνομα στο οποίο μπορούμε να ελπίσουμε για να σωθούμε εκτός από το όνομα του Ιησού Χριστού", λέγει σε όλους κατηγορηματικά ο Απόστολος Πέτρος και όλοι οι άλλοι Απόστολοι, οι Πατέρες και οι Άγιοι (Πραξ. 4,12). Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός είναι ο αξιόπιστος και μοναδικός Σωτήρας του ανθρώπου και του κόσμου. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σώσει άνθρωπο. Κάθε τέτοια άποψη είναι δαιμονική απάτη και πλάνη.
"Χωρίς εμένα, είπε ο Χριστός, δεν μπορείτε να κάμετε τίποτα...... Εάν δεν παραδεχτείτε ότι εγώ είμαι ο αληθινός Μεσσίας, διδάσκαλος και σωτήρας σας θα νεκρωθείτε από τις αμαρτίες σας και θα χάσετε την αιώνια ζωή". ( Ιωάν. 8,21.15,5 ). Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια στον κόσμο, που πρέπει να ανακαλύψει και να βιώσει κάθε άνθρωπος. Αυτή την μοναδική αλήθεια σαν απλανή οδηγό και ασφαλιστική δικλείδα σωτηρίας προτείνει πάντοτε η Εκκλησία για την αληθινή σωτηρία, τη χαρά και την ευτυχία σε κάθε άνθρωπο και τον καλεί ελεύθερα να την αποδεχθεί, χωρίς παραπλανητικές μεθοδεύσεις, κούφιες μεγαλοστομίες , ψευδείς ισχυρισμούς και μάταιες υποσχέσεις εκμετάλλευσης, όπως συμβαίνει με τις ανακοινώσεις των λαλίστατων εκπροσώπων της εταιρείας "ΜΕΘΟΔΟΣ SILVA". Αλλά, όπως είναι γνωστό, "οι λαλίστατοι ή λένε ανοησίες ή ψεύδη".
Ο Χριστός μόνον σταυρώθηκε για μας. Οι σύγχρονοι σωτήρες με τις οικονομικές εταιρείες τους επιδιώκουν να μας σταυρώσουν για τα οικονομικά τους συμφέροντα. Μακρυά από τους σύγχρονους ψευτομεσίες και ψευτοδιδασκάλους. Μακρυά από τις δόλιες Εταιρείες τους. Ή Χριστός, ή χάος. Κοντά στο Χριστό, στην ελευθερία και στη ζωή. Μακρυά από το χάος, τη δουλεία και την καταστροφή.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.imd.gr/html/gr/section02/orthodoxy/interesting/52.htm
http://www.egolpion.com/silva_mindcontrol.el.aspx

Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible