Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τὸ μήνυμα τῆς ἡμέρας

«Κλίμαξ»

Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Σιναΐτου – Λόγος ΚΖ΄ Περί ΗΣΥΧΙΑΣ Β΄:

46. Πρόσεξε καλὰ τὴν γλυκύτητα ποὺ ἔρχεται (στὴν ψυχή σου), μήπως ἔχει δολίως παρασκευασθῆ ἀπὸ πικροὺς ἢ μᾶλλον ἐπίβουλους ἰατρούς.
47. Τὴν νύκτα τὸν περισσότερο χρόνο νὰ τὸν ἀφιερώνης στὴν προσευχὴ καὶ τὸν ὀλιγότερο στὴν ψαλμωδία. Τὴν ἡμέρα, ἀνάλογα μὲ τὶς δυνάμεις σου. Δὲν εἶναι ὀλίγος ὁ φωτισμὸς καὶ ἡ συγκέντρωσις τοῦ νοῦ ποὺ χαρίζει ἡ ἀνάγνωσις, ἐφ’ ὅσον πρόκειται γιὰ λόγια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τὰ ὁποῖα ὁπωσδήποτε καθοδηγοῦν καὶ διορθώνουν ὅσους τὰ μελετοῦν. Σὰν ἐργάτης καὶ ἀγωνιστὴς ποὺ εἶσαι, νὰ προτιμᾶς πρακτικὰ ἀναγνώσματα, διότι ἡ ἐφαρμογὴ αὐτῶν καθιστᾶ περιττὲς τὶς ἄλλες ἀναγνώσεις.

Tό ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα τῆς ἡμέρας (14-1-11).

Ἡ καθημερινή μελέτη τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι ἀπαραίτητη γιά τόν Χριστιανό. Ὅπως ὁ ἄρτος γιά τό σῶμα ἔτσι καί ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ γιά τήν ψυχή ἀποτελεῖ ζωτική ἀνάγκη. Ὁ Κύριος μᾶς εἶπε ὅτι ὁ ἄνθρωπος δέν ζεῖ μόνο μέ ψωμί. ἀλλά καί μέ κάθε λόγο πού ἐκπορεύεται ἀπό τό στόμα τοῦ Θεοῦ (Ματθ. 4, 4): «Οὐκ ἐπ' ἄρτῳ μόνο ζήσεται ἄνθρωπος ἀλλ' ἐπί παντί ρήματι ἐκπορευομένῳ διά στόματος Θεοῦ».
Εἴθε καθημερινά νά μελετοῦμε τό λόγο Του καί νά τρέφουμε τήν ψυχή μας μ' αὐτόν. Μαζί μέ τά Ἅγια Μυστήρια καί τόν Πνευματικό ἀγῶνα, ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ συντηρεῖ ἀναμμένη τήν λαμπάδα τῆς πίστεως μέσα μας καί μᾶς καθιστᾶ ζωντανά κυτταρα τοῦ Σώματος τοῦ Χριστοῦ, πού εἶναι ἡ Ἁγία Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.
Σύν Θεῷ θά ἀναρτῶνται τά ἀναγνώσματα πού ἔχει ὁρίσει ἡ Ἁγία Μας Ἐκκλησία νά ἀναγινώσκονται καθημερινά ἀπό τούς Χριστιανούς γιά τό 2011.
Κάνετε κλίκ πάνω στήν εἰκόνα καί μεγενθύνετε γιά νά διαβάσετε τό κείμενο.



Εὐχαριστοῦμε τήν ἀδελφότητα Θεολόγων «Ὁ Σωτήρ» γιά τήν ὁλοπρόθυμη ἄδεια χρήσης καί ἀναδημοσίευσης τοῦ κειμένου μετά τῆς συντόμου ἑρμηνείας, πού ἔχει ἐκπονήσει ὁ μακαριστός Θεολόγος Π. Τρεμπέλας.

Μέγας Βασίλειος: Πολλές οι θλίψεις των δικαίων.

Πολλές οι θλίψεις των δικαίων
Ολόκληρη η ζωή του δικαίου ανθρώπου είναι γεμάτη θλίψεις... Γι’ αυτό ο Απόστολος Παύλος λέει: Πιεζόμαστε με κάθε τρόπο, θλιβόμαστε παντού και πάντοτε, σε κάθε περίσταση (Β’ Κορ. 4, 8). Ο ίδιος Απόστολος λέει ότι πρέπει να υποστούμε πολλές θλίψεις για να εισέλθουμε στη Βασιλεία του Θεού (Πράξ. 14, 22). Το βέβαιο είναι πως ο Θεός σώζει τους αγίους Του από τη θλίψη. Τους σώζει όχι αφήνοντάς τους χωρίς δοκιμασίες, αλλά με το να τους χαρίζει υπομονή. Διότι εάν η θλίψη παράγει σαν τέλειο έργο της την υπομονή και η υπομονή παράγει σαν καρπό τη δοκιμασμένη και τέλεια αρετή (Ρωμ. 5, 3-4), εκείνος που αφαιρεί τη θλίψη, στερεί τον εαυτό του από τη δοκιμασία.

Το μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως. Ομιλία Αρχ. Γεωργίου Καψάνη Καθηγουμένου Ι.Μ. Γρηγορίου Αγ. Όρους

Ομιλία του π. Γεωργίου Καψάνη πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 12/3/1987.

Α' Μέρος Αρχείο ήχου mp3 διάρκειας 30:38, Μέγεθος 12,2 ΜΒ



Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

Β' Μέρος Αρχείο ήχου mp3 διάρκειας 41:57, Μέγεθος 16,8 ΜΒ



Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

Γ' Μέρος Αρχείο ήχου mp3 διάρκειας 6:06, Μέγεθος 2,44 ΜΒ



Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

alopsis.gr

«Θεραπείες» μέσω τεχνών: Α΄ Μουσικοθεραπεία. Ελένη Ανδρουλάκη, Καθηγήτρια

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
Σχόλιο Αναβάσεων: Στον μάτι του κυκλώνα της Νέας εποχής, στο οποίο βρισκόμαστε, αναρριχήθηκαν στην επιφάνεια από την άβυσσο, κάθε αρχαιο-ειδωλολατρική ολιστική θρηκεία, και   κάθε ξεχασμένη ολιστική,  μαγική "θεραπεία" του ανθρώπου διαμέσου του αποκρυφισμού και των παρακλαδιών του που για χιλιετίες είχαν εξαφανιστεί.

Έτσι πέρα από τις γνωστές ολιστικές θρησκείες, γιόγκα, ομοιοπαθητκή, ρέικι, βελονισμό, κ.λ.π μπορείτε να ανακαλύψετε και μόνοι σας μια ακόμη ολιστική θεραπεία-θρησκεία, βάζοντας σαν συνθετικό μια (όποια) λέξη και προσθέτωντας την κατάληξη «..θεραπεία» (π.χ αρωματο-θεραπεία, χορο-θεραπεία, αλατο-θεραπεία, χρωματο-θεραπεἰα, κ.λ.π), και το θαύμα έγινε!!

Όχι βεβαίως για τους υποτιθέμενους "ασθενείς" που χρήζουν τέτοιας "εφευρετικής" "θεραπείας", αλλά για τις τσέπες αυτών που τις σκαρφίστηκαν!!

Παρακάτω θα δούμε την μελέτη της κ. Ελένης Ανδρουλάκη στην «Μουσικο-θεραπεία»
______________________

Αναμφισβήτητη είναι η αξία της τέχνης που αποτελεί για τον άνθρωπο μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας. Παρά τις απόψεις των αρνητών της τέχνης, η μουσική, ο χορός, το θέατρο, η ζωγραφική έχουν τη θέση τους στη ζωή μας και μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία καλλιέργειας, έκφρασης, ψυχαγωγίας, ανθρώπινης προσέγγισης.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία χρησιμοποιείται η βυζαντινή μουσική και η αγιογραφία για να εκφράσει ο άνθρωπος τη λατρεία του προς το Θεό και την αγάπη του για τους Αγίους. Είναι όμως οι τέχνες θεραπευτικές; Και γιατί όλη αυτή η εμμονή για την «θεραπεία μέσω τεχνών» που έκανε την εμφάνισή της τον 20ο αιώνα;
Δε μιλάμε πια για τη χρήση των τεχνών, αλλά για την απολυτοποίησή τους. Όπως επισημαίνεται σε έρευνα για το ρόλο των τεχνών σήμερα, «οι επιστήμονες, βασιζόμενοι σε εθνολογικές και ανθρωπολογικές μελέτες, ανακάλυψαν τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης και τις μεθόδευσαν για να αντιμετωπίζουν ψυχοσωματικά προβλήματα.
Είναι μάγοι του 20ου αιώνα, που δεν χρησιμοποιούν βότανα, ξόρκια ή άλλου είδους γιατροσόφια, απλώς θέλουν να επαναφέρουν τη χαμένη μαγεία της τέχνης στους ανθρώπους της σύγχρονης ασφυκτικής πόλης, να τους μυήσουν στην τελετουργία της δημιουργίας» [1].

Η θλιβερή τραγικότητα του ανθελληνικού μένους του αντιπρόεδρου αυτής της θλιβερής κυβέρνησης δεν σταματά πουθενά: «Ο Ιουστινιανός, ο Τσιμισκής, οι Παλαιολόγοι ΔΕΝ ήταν Έλληνες!!! Ζούσαμε πολύ καλά την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας!!!!»


 Μήπως για την Εκκλησία το "δόγμα" της απο(δο)μητικής Σιωπής, πρέπει να τερματιστεί πριν την εγκαταλείψει η συνείδηση του ελληνικού λαού σαν ένα αυτονόητο φορέα που πρέπει αλλά δεν μπορεί να εμπιστευτεί για να ομολογήσει την απίστευτη αποδόμηση κάθε πατρογονικού ιερού της πατρίδος μας;

Πρέπει μόνο 2, 3, 5, 20 ιεράρχες & λαϊκοί να σηκώνουν αυτό το βάρος, και να γίνονται εθνικοί μάρτυρες των λυσσωδών επιθέσεων από κάθε πλευρά, από κάθε εθνικότητα, από κάθε δαιμονική και ανθρωποκτόνο αίρεση;

Μήπως αντί για τα εκτός πραγματικότητας, πόνου, και θλίψης (που βιώνει ο ελληνικός λαός) αφηρημένα χριστουγεννιάτικα κηρύγματα των επινοητών της απο(δο)μητικής Σιωπής ήρθε η ώρα της σαφέστατης, χωρίς παρεκκλίσεις ομολογίας;

Μήπως ενώ ξεσηκώθηκαν οι πάντες εναντίον του Πειραιώς Σεραφείμ, πρέπει κάτι ελάχιστο να κάνουμε όταν ισοπεδώνεται κάθε εθνική έννοια;
Μήπως πρέπει να δώσουμε λόγω στους προγόνους μας γι΄αυτά που μας παρέδωσαν και αποδεικνυόμαστε ελάχιστοι;
 
Δείτε έπειτα από μια σωρεία επιθέσεων του αντιπροέδρου αυτής της μεταλλαγμένης ανθελληνικής κυβέρνησης, (δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ) της κατοχικής κυβέρνησης, η οποία απεργάζεται την με κάθε τρόπο διάλυση του ελληνικού Έθνους, ελληνικού Συντάγματος (ΕΔΩ),  προς όφελος του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, του διεθνή Σιωνισμού, της Πανθρησκείας, δηλαδή της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Νέας Εποχής, δείτε λοιπόν δια στόματός του τι είπε!!

Πάγκαλος : «Ο Ιουστινιανός και ο Τσιμισκής οι Παλαιολόγοι δεν ήταν Έλληνες.
«Ζούσαμε πολύ καλά την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που έδειχνε μεγάλη ανοχή σε όλα τα θρησκεύματα και σε όλες τις εθνικότητες !!!»

Πατήστε περισσότερα ->  

Η αμαρτία έγινε μόδα

Γέροντα, είπατε σε κανέναν ότι θα γίνη πόλεμος; Έτσι ακούσαμε. Είναι αλήθεια;


- Εγώ δεν λέω τίποτε και ο κόσμος λέει ό,τι θέλει. Και να ξέρω κάτι, πού να το πω;
- Τι βάρβαρο πράγμα, Γέροντα, ο πόλεμος!
- Αν οι άνθρωποι δεν είχαν αυτήν την … “ευγέννεια” της αμαρτίας, δεν θα έφθαναν σ’ αυτό το βάρβαρο. Πιο βάρβαρο ακόμη είναι η ηθική καταστροφή. Διαλύονται ψυχικά και σωματικά οι άνθρωποι. Μου έλεγε κάποιος: “Λένε για την Αθήνα, “ζούγκλα-ζούγκλα” και κανείς δεν φεύγει από ‘κει! Όλοι “ζούγκλα” την λένε και όλοι στην ζούγκλα μαζεύονται”. Πώς έχουν γίνει οι άνθρωποι! Σαν τα ζώα! Τα ζώα ξέρετε τι κάνουν; Στην αρχή μπαίνουν στον σταύλο, κοπρίζουν, ουρούν… Μετά αρχίζει να χωνεύη η κοπριά. Μόλις αρχίζη να χωνεύη, αισθάνονται μια ζεστασιά. Δεν τα κάνει καρδιά να φύγουν από τον σταύλο, αναπαύονται. Έτσι και οι άνθρωποι, θέλω να πω, νιώθουν την ζεστασιά της αμαρτίας, και δεν τους κάνει καρδιά να φύγουν. Καταλαβαίνουν ότι βρωμάει, αλλά από την ζεστασιά εκείνη δεν τους κάνει καρδιά να φύγουν. Να, αν μπη τώρα ένας μέσα στον σταύλο, δεν μπορεί να αντέξη από την μυρωδιά. Ο άλλος που είναι συνέχεια στον σταύλο δεν ενοχλείται, έχει συνηθίσει πλέον.

Ποιοί αδικούν πραγματικά την Αρχαία Ελλάδα;

                                 ΠΟΙΟΙ ΑΔΙΚΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;
 Λάμπρου Σκόντζου
Θεολόγου-Καθηγητού
Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ τεύχος 61
 Ζούμε δυστυχώς στην εποχή των με­γάλων ανατροπών και συνάμα των πρω­τόγνωρων εκτροπών. Προαιώνια και πα­νανθρώπινα συστήματα άξιων τίθενται για πρώτη φορά τόσο επιτακτικά σε αμφισβήτηση και επιχειρείται η προβολή νεοφανών ιδεών και αντιλήψεων, όπως οι αρχές και τα διδάγματα του διαβόητου αποκρυφιστικού πλέγματος της «Νέας Εποχής». Για να επιταχυνθεί η πνευματική σύγχυση του συγχρόνου άνθρωπου και να γίνουν πιο «εύπεπτες» οι νεοεποχίτικες δοξασίες επιχειρείται η ανάδυση αρχαίων ξεχασμένων πνευματικών και θρησκευ­τικών απορριμμάτων, τα οποία η ιστορία είχε θέσει στο περιθώριο εδώ και πολλούς αιώνες. Ο σύγχρονος αποκρυφιστικός κυ­κεώνας χρειάζεται επειγόντως δεκανίκια, τα οποία αναζητεί στον πρωτογονισμό των αρχαίων παγανιστικών θρησκευμά­των, και τα οποία «βαπτίζει» ως «λαμπρές θρησκείες, χάρη στις οποίες αναπτύχθηκε ο παγκόσμιος πολιτισμός»! Πρόκειται βε­βαίως για κλασική περίπτωση κακοποίη­σης της ιστορικής αλήθειας, η οποία απευ­θύνεται στους αδαείς και στους διακείμε­νους εχθρικά η αδιάφορα στη χριστιανική πίστη, καθ' ότι αυτή είναι ο κύριος στόχος των σκοτεινών κύκλων του «υδροχοϊκού» αποκρυφισμού.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible