Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Οι άγιοι Νεομάρτυρες Μανουήλ, Θεόδωρος, Γεώργιος, Μιχαήλ και Γεώργιος εκ Σαμοθράκης

undefined
Μαρτύρησαν  στη Μάκρη της Θράκης στις 6 Απριλίου 1835, Δευτέρα του Θωμά.
Όλοι  οι άγιοι κατάγονταν από τη Σαμοθράκη  εκτός από τον Μιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από την Κύπρο. Όταν έγινε η επανάσταση του 1821 επέδραμαν πολλοί Τούρκοι από τις γύρω περιοχές στη Σαμοθράκη και κατέσφαξαν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, ιδιαίτερα τους  άνδρες, τις δε γυναίκες και τα παιδιά τους πούλησαν σκλάβους σε διάφορα μέρη από την πατρίδα τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι Άγιοι μάρτυρες, οι οποίοι σκλαβώθηκαν και με τη βία αρνήθηκαν τον Χριστό και έγιναν μουσουλμάνοι. Μάλιστα ο Μανουήλ ο οποίος πουλήθηκε στην Αίγυπτο, έμαθε και την αραβική γλώσσα και επιδόθηκε στη μελέτη του Κορανίου και των άλλων βιβλίων των Αράβων.

Θαυματουργική εμφάνιση της μορφής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο Τέμπλο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στην Κάλυμνο (video)


Τήν Κυριακή 3 Απριλίου και την ώρα που εψάλλοντο τα εγκώμια της Θεοτόκου εμφανίστηκε ξαφνικά επί του τέμπλου και συγκεκριμένα στην θέση όπου βρίσκεται η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου,η μορφή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού με ακάνθινο στέφανο επι της κεφαλής Του.Την στιγμή  της Θαυματουργού εμφανίσεως  της  μορφής του Σωτήρος μας  η κανδήλα της εικόνος εκινείτο, όπως  μαρτυρούν  όλοι  παρευρισκόμενοι  πιστοί στην ακολουθία.
Όπως  χαρακτηριστικά αναφέρουν  ενώ όλα τα  καντήλια του Ιερού Ναού  ήσαν ακίνητα , το μόνο που εκινείτο επί ώρα  ήταν εκείνο  που καίει  εμπρός στην εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου , εκεί  δηλαδή που εμφανίστηκε η μορφή  του Κυρίου μας.Ο ίδιος ο εφημέριος του Ναού  ήταν αυτόπτης μάρτυς και μάλιστα  δηλώνει ότι  εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανένα ρεύμα αέρα που ενδεχομένως θα  κινούσε αυτο και μόνο το καντήλι.

Την παραμονή του μεγάλου ταξιδιού (Ἡ θαυμαστή ἀποκάλυψη πού ἔγινε στή Γκαλίνα)

Συναξαριστής του 20ού αιώνος
 ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ*
Φερμένο  από  τους γονείς του σε μία πολυάνθρωπη   πόλι, σε διαμέρισμα συγγενών, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι πέθαινε. Πέθαινε από καρκίνο. Οι γιατροί την είχαν χειρουργήσει δύο φορές, ξαφνικά όμως εμφανίστηκε ένας όγκος στο κεφάλι της, ο οποίος, πριν αφαιρεθή, δημιούργησε άλλους όγκους που απλώθηκαν με γρήγορες μεταστάσεις στον ώμο και στους πνεύμονες.
Χωρίς μαλλιά και παραμορφωμένο από τις εγχειρήσεις, το κορίτσι έμενε κατάκοιτο στο ξένο δωμάτιο, κοιτώντας από το παράθυρο το χιόνι που έπεφτε. Αλληλοδιαδόχως μια ο πατέρας και μια η μητέρα έ­σκυβαν επάνω της, δίνοντάς της κάποιο φάρμακο ή κάτι για να πιη.

Γέρων Άνθιμος Αγιαννανίτης, ο Πνευματικός (1913-1996) (video)

33.jpg
Το πνευματικό βάθος του Γέροντος Ανθίμου και ο πλούτος της σοφίας του γίνονταν περισσότερο φανερά με το ασκητικό του βίωμα και με τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα διάφορα περιστατικά. Όλοι θαύμαζαν την καθαρότητα του προσώπου του με τους σπινθηροβόλους γαλάζιους οφθαλμούς του, την αυτοσυγκέντρωση και τη νηφαλιότητά του, τον ήρεμο και σωστό τρόπο με τον οποίο αντιδρούσε και τις εύστοχες πάντοτε απαντήσεις του διανθισμένες με ρητά αρχαίων φιλοσόφων, αγίων πατέρων της Εκκλησίας μας και αγιογραφικών χωρίων. Ήταν παράδειγμα για μίμηση σε ηγουμένους, μοναχούς και λαϊκούς.

Γέροντος Παϊσίου: 1)Όσοι ασχολούνται με μάγια λένε και πολλά ψέματα, 2)Οι δαιμονικές, μαγικές ενέργειες, 3)Ο διάβολος ποτέ δεν μπορεί να κάνει το καλό

Όσοι ασχολούνται με μάγια λένε και πολλά ψέματα

-Γέροντα, οι μάγοι έχουν κάποια πληροφορία;
-Έχουν πληροφορία από τον διάβολο, αλλά λένε και πολλά ψέματα. Κι εσείς να προσέχετε εκεί στο αρχονταρίκι. Πρέπει να ελέγχετε την κατάσταση. Να βλέπετε τι άνθρωποι είναι αυτοί που έρχονται, γιατί μπορεί να έρθει και κανένας που ασχολείται με μαγικά. Σας φαίνεται παράξενο; Σε μια αγρυπνία εδώ ήρθαν δύο άτομα που ασχολούνταν με μαγικά. Πλησίαζαν τους ανθρώπους και τους έλεγαν διάφορα. Έλεγαν και ψέματα ότι έχουν σχέση και με τον Καντιώτη. Σε μια γυναίκα είπαν: «Σου έχουν κάνει μάγια. Θα’ ρθούμε στο σπίτι σου, να τα λύσουμε με έναν σταυρό που έχουμε». Έρχονται στην αγρυπνία, μιλούν και λίγο πνευματικά, οπότε σου λένε οι άλλοι: «αφού έρχονται στην αγρυπνία, είναι πιστοί άνθρωποι», και ανοίγουν την καρδιά τους.

Πολλὲς φορές, καθὼς καλλιεργοῦμε τὶς ἀρετές, ὑπηρετοῦμε καὶ τὶς κακίες...


«Κλίμαξ» Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Σιναΐτου – Λόγος ΚΣΤ΄ Περί ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ:

37. Μερικὲς φορὲς, καθώς ἀντλούσαμε νερὸ ἀπὸ τὶς πηγές, ἀντλήσαμε μαζὶ μὲ αὐτό, χωρὶς νὰ τὸ καταλάβουμε, καὶ ἕναν βάτραχο. Παρόμοια, πολλὲς φορές, καθὼς καλλιεργοῦμε τὶς ἀρετές, ὑπηρετοῦμε καὶ τὶς κακίες ποὺ –χωρὶς νὰ φαίνονται– εἶναι συμπεπλεγμένες μαζί τους.

Ἐπὶ παραδείγματι: Μὲ τὴν φιλοξενία συμπλέκεται ἡ γαστριμαργία, μὲ τὴν ἀγάπη ἡ πορνεία, μὲ τὴν διάκριση ἡ δεινότης*, μὲ τὴν φρόνηση ἡ πονηρία, μὲ τὴν πραότητα ἡ ὑπουλότης καὶ ἡ νωθρότης καὶ ἡ ὀκνηρία καὶ ἡ ἀντιλογία καὶ ἡ ἰδιορρυθμία καὶ ἡ ἀνυπακοή. Μὲ τὴν σιωπὴ ἡ διδασκαλικὴ ὑπεροψία, μὲ τὴν χαρὰ ἡ οἴηση, μὲ τὴν ἐλπίδα ἡ ὀκνηρία, μὲ τὴν ἀγάπη πάλι ἡ κατάκριση, μὲ τὴν ἡσυχία ἡ ἀκηδία καὶ ἡ ὀκνηρία, μὲ τὴν ἁγνότητα ἡ πικρὴ συμπεριφορά, μὲ τὴν ταπεινοφροσύνη ἡ παρρησία.

Σὲ ὅλα δὲ αύτὰ ἀκολουθεῖ, ὡσὰν κοινὸ κολλύριο ἢ μᾶλλον δηλητήριο, ἡ κενοδοξία.

*Δεινότητα: ἐδῶ ἐννοεῖ τὴν ἱκανότητα, τὴν πανουργία, τὴν εὐευρετικότητα. Δηλαδὴ μπορεῖ κάποιος, ἐν ὀνόματι τῆς διακρίσεως, νὰ προβάλλει ποικίλα ἐπιχειρήματα, γιὰ νὰ ὑποστηρίζει ἀπόψεις, νὰ δικαιολογεῖ ἐνέργειες, νὰ καθησυχάζει τὴν συνείδησή του κ.λπ.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible