Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ (Συγκέντρωση ὑπογραφῶν)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ
Η συλλογή υπογραφών γίνεται, για είναι εφικτή η κοινοποίηση στους αρμοδίους της μαζικής μας αντίδρασης, ως ελάχιστη έκφραση συμπαράστασης στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Έφραιμ.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την σχετική φόρμα. • Τα όποια στοιχεία συλλέγονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την μαζική αντίδραση στην ανυπόστατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Σύλλογος Φίλων Ι.Μ. Βατοπαιδίου: «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης ...»

undefined
Μετά από τα τόσα σκάνδαλα που ακούμε τα τελευταία χρόνια με τους εκατοντάδες - επώνυμους και μη - εμπλεκομένους, η απόφαση της Ελληνικής Δικαιoσύνης να φυλακίσει τον Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ – την ημέρα μάλιστα των Χριστουγέννων – δεν επιδέχεται ούτε επιτρέπει σχολιασμό και αναλύσεις.
Γνωρίζουμε όλοι, τόσο το πνεύμα των Χριστουγέννων, όσο όμως και το κλίμα της εποχής που ζούμε.
Δεν πρέπει όμως να αποτελεί για κανέναν Έλληνα έκπληξη η φυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ, τη στιγμή που στην χώρα μας φυλακίστηκε ακομα και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Μητροπολίτης Κονίτσης: Η πολιτεία να μην προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού


undefined
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
                              
Αριθ. Πρωτ.  108
Εν Δελβινακίω τη 24η Δεκεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:

«Εμβρόντητος πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε., ότι απεφασίσθη ο εγκλεισμός στις φυλακές του Ιερομονάχου Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, για την γνωστή και πολύκροτη υπόθεση.
Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της εν λόγω αποφάσεως. Λέω, όμως, ότι εν όψει των Χριστουγέννων και, γενικώς, των εορτών του Δωδεκαημέρου, το να φυλακισθή ο Καθηγούμενος ως κοινός κακοποιός, αποτελεί πράξη που στρέφεται κυρίως εναντίον της Εκκλησίας και, φυσικά, και εναντίον του Αγίου Όρους, προς μεγάλη χαρά των Εκκλησιομάχων.

Ἀγαπήσωμεν ἀλλήλους


«ΑΓΑΠΗΣΩΜΕΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ»
Ἀπό τό βιβλίο «Πορεία πρός τόν οὐρανό»
Ἁγίου Τύχωνος τοῦ Ζάντονσκ
 Ὅλοι μας χάσαμε μέ τήν παρακοή τόν Παράδεισο· λυτρωθήκαμε ὅμως μέ τό αἷμα τοῦ Χριστοῦ, τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, «τοῦ ἀγαπήσαντος ἡμᾶς καί παραδόντος ἑαυτόν ὑπέρ ἡμῶν» (Γαλ. 2, 20).
«Ἀγαπήσωμεν» λοιπόν, «ἀλλήλους»».

Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

undefined
Φίλοι και φίλες,
Άφωνοι και συγκλονισμένοι οι απανταχού ορθόδοξοι, Έλληνες και μή, έχουμε πληροφορηθεί την καθόλα ανυπόστατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ. Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, μας καλεί, ως ελάχιστη έκφραση καταδίκης της απόφασης και στήριξης του Γέροντα Εφραίμ, να υπογράψουμε την συνημμένη επιστολή και να ενεργήσουμε για την υπογραφή της από όσους συμφωνούν. Τυπώστε υπογράψτε και στείλτε την παρακάτω επιστολή στο Φάξ 2118001332.ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ τοῦ ἱστολογίου μας γιά εὔκολη ἀναζήτηση (4420 ἐτικέτες)

Ἡ προσκύνηση τῶν Μάγων καί δική μας πορεία πρός τό Χριστό...


undefined
Ἡ προσκύνηση τῶν Μάγων καί δική μας πορεία πρός τό Χριστό...: Ὁ μιλία τοῦ π. Σάββα στίς 26-12-09. Γιά νά κατεβάσετε καί νά ἀ ποθηκεύσετε τήν ὁ μιλία πατῆστε ἐ δ ῶ (δεξί κλίκ, ' Ἀ ποθήκευση προ...

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΓΩΝ: Ανεκτίμητο κειμήλιο της Ι.Μ. Ἁγίου Παύλου...


undefined
ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΓΩΝ: Ανεκτίμητο κειμήλιο της Ι.Μ. Ἁγίου Παύλου...: «Και ελθόντες εις τον οικίαν είδον το παιδίον μετά Μαρίας της μητρός αυτού, και πεσόντες προσεκύνησαν αύτω και ανοίξαντες τους θησαυρούς α...

Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου: «Εἰς τά Θεοφάνεια, ἤγουν Γενέθλια τοῦ Σωτῆρος»

ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: ΛΟΓΟΣ «ΕΙΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ...»

ΚΕΙΜΕΝΟ
«Χριστός γεννᾶται, δοξάσατε· Χριστός ἐξ οὐρανῶν, ἀπαντήσατε· Χριστός ἐπί γῆς, ὑψώθητε. “῎Ασατε τῷ Κυρίῳ πᾶσα ἡ γῆ”· καί, ἵν᾿ ἀμφότερα συνελών εἴπω, εὐφραινέσθωσαν οἱ οὐρανοί, καί ἀγαλλιάσθω ἡ γῆ, διά τόν ἐπουράνιον, εἶτα ἐπίγειον. Χριστός ἐν σαρκί, τρόμῳ καί χαρᾷ ἀγαλλιᾶσθε. Τρόμῳ, διά τήν ἁμαρτίαν· χαρᾷ, διά τήν ἐλπίδα....
῎Ω τῆς καινῆς μίξεως! ὤ τῆς παραδόξου κράσεως! ὁ ὤν γίνεται καί ὁ ἄκτιστος κτίζεται καί ὁ ἀχώρητος χωρεῖται, διά μέσης ψυχῆς νοερᾶς μεσιτευούσης Θεότητι καί σαρκός παχύτητι. Καί ὁ πλουτίζων πτωχεύει· πτωχεύει γάρ τήν ἐμήν σάρκα, ἵν᾿ ἐγώ πλουτήσω τήν αὐτοῦ Θεότητα. Καί ὁ πλήρης κενοῦται· κενοῦται γάρ τῆς ἑαυτοῦ δόξης ἐπί μικρόν, ἵν᾿ ἐγώ τῆς ἐκείνου μεταλάβω πληρώσεως........

25 Δεκεμβρίου - Χριστούγεννα. ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, η Προσκύνηση των Μάγων, Μνήμη των Ποιμένων



Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Εορτή Χρήστος, Χρύσα)
Αυτή τη μέρα η αγία Εκκλησία μας γιορτάζει το μεγάλο και ανερμήνευτο γεγονός της κατά σάρκα γεννήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού από την Υπεραγία Θεοτόκο. 
Μετά τον Ευαγγελισμό της Παρθένου Μαρίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ και ενώ πλησίαζε ο καιρός να τελειώσουν οι εννιά μήνες από την υπερφυσική σύλληψη του Χριστού στην παρθενική της μήτρα, ο Καίσαρ Αύγουστος διέταξε απογραφή του πληθυσμού του ρωμαϊκού κράτους. 
Τότε ο Ιωσήφ μαζί με τη Θεοτόκο, ξεκίνησαν για τη Βηθλεέμ, για να απογραφούν εκεί. Επειδή όμως είχε πλησιάσει ο καιρός να γεννήσει η Παρθένος και δεν έβρισκαν κατοικία να καταλύσουν, διότι είχε μαζευτεί πολύς λαός στη Βηθλεέμ, μπήκαν σε ένα φτωχικό σπήλαιο. 
Εκεί η Θεοτόκος γέννησε τον Κύριο Ιησού Χριστό και σπαργάνωσε σαν βρέφος τον Κτίστη των απάντων. Έπειτα Τον έβαλε επάνω στη φάτνη των αλόγων ζώων, διότι "έμελλε να ελευθέρωση ημάς από την αλογίαν", όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible