Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Καί ἡ δύναμις... Ἁγίου Νικολάου Ἐπισκόπου Ἀχρίδος

ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ…..ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ...


ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ…..

Δική Σου είναι ή δύναμη, γιατί δική Σου είναι και η βασιλεία. Εκείνοι πού καμώνονται πώς είναι βασιλιάδες είναι αδύναμοι.Η μόνη δύναμη τους έγκειται στο βασιλικό τίτλο τους, πού στην πραγματικότητα ανήκει μόνο σε Σένα. Περιφέρονται άσκοπα στη σκόνη, κι αυτή μεταφέρεται όπου θέλει ο άνεμος. Είμαστε περιφερόμενες σκιές, μετακινούμενος πηλός. Και τότε όμως, όταν περιπλανιόμαστε και μετακινούμαστε, το κάνουμε με τη δύναμή Σου!

Με τη δύναμή Σου υπάρχουμε και θα υπάρχουμε. Χωρίς τη δύναμή Σου, η γη δεν είναι παρά ένα πτώμα. Είσαι η δυναμική πνοή σε κάθε κόκκο πηλού. Αν ο πηλός χορεύει, το κάνει με τη δύναμή Σου. Αν ο πηλός αυτός πού χορεύει ονομάζεται άνθρωπος, αυτό γίνεται με τη δύναμή Σου.

Έχεις δανείσει ένα μικρό σπόρο της δύναμής Σου στον άνθρωπο. Όταν ο άνθρωπος πράττει το αγαθό, το κάνει με τη δύναμή Σου, μέσω Σου. Όταν όμως πράττει το κακό, χρησιμοποιεί τη δύναμή Σου, αλλά το κάνει από μόνος του. Ότι κι αν γίνεται στον κόσμο, γίνεται με τη δύναμή Σου, είτε χρησιμοποιείται καλώς είτε κακώς, είτε κατανοείται καλώς είτε κακώς. Όταν ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τη δύναμή Σου σύμφωνα με το θέλημά Σου, τότε η δύναμη είναι δική Σου, και είναι καλή. Όταν όμως τη χρησιμοποιεί σύμφωνα με το δικό του θέλημα, τότε ή δύναμή Σου λέγεται δική του, και είναι κακή.

Λέω, Κύριε, πώς όταν Εσύ συμφωνείς με τη χρήση της δύναμής Σου, η δύναμη αυτή είναι καλή. Όταν όμως οι επαίτες πού δανείστηκαν τη δύναμη από Σένα, τη χρησιμοποιούν με υπερηφάνεια σα να ήταν δική τους, τότε είναι κακή. Ένας είναι ο διαχειριστής, αλλά πολλοί οι χρήστες της δύναμής Σου. Δεν υπάρχει κακή δύναμη στον κόσμο, υπάρχουν μόνο κακοί χρήστες της δύναμής Σου, πού προέρχεται από τα σωματίδια της δύναμης πού τόσο απλόχερα δάνεισες, από την πλούσια τράπεζα Σου, σε κείνους τούς ταλαίπωρους θνητούς της γης.

Επίβλεψε σε μας, παντοδύναμε Πατέρα μας, επίβλεψε σε μας και γίνου φειδωλός στη δύναμη πού στέλνεις στον επίγειο πηλό ωσότου ετοιμάσει δύο χώρους για να την υποδεχτεί: καλή θέληση και ταπείνωση. Καλή θέληση για να χρησιμοποιήσει το δανεικό θείο δώρο για το καλό- ταπείνωση για να του θυμίζει πάντα πώς όλη ή παγκόσμια δύναμη είναι δική Σου, μεγάλε δοτήρα κάθε δύναμης!

Η δύναμή Σου είναι άγια και σοφή. Όταν όμως βρίσκεται στα χέρια μας,η δύναμή Σου διατρέχει την κίνδυνο να μολυνθεί, να γίνει ανόσια και άσοφη.

«Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς», βοήθησε μας να μάθουμε και να πράττουμε κάθε μέρα ένα πράγμα: Να γνωρίσουμε ότι όλη η δύναμη είναι δική Σου και να τη χρησιμοποιούμε σύμφωνα με το θέλημά Σου. Είμαστε δυστυχείς, γιατί χωρίσαμε αυτό πού σε Σένα είναι αδιαχώριστο. Χωρίσαμε τη δύναμη από την αγιότητα, από την αγάπη, από την πίστη. Τελικά, χωρίσαμε τη δύναμη από την ταπείνωση, πού ήταν κι η αιτία της πτώσης μας. Σε Ικετεύουμε, Πατέρα μας, ένωσε αυτό πού τόσο ανόητα 
χωρίσαμε.

Σε Ικετεύουμε επίσης να τιμήσεις και να δοξάσεις ξανά τη δύναμή Σου, πού έχει τόσο περιφρονηθεί και ατιμαστεί. Ότι και να 'μαστε, παραμένουμε παιδιά Σου.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ


http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2728.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible