Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ἀνακοίνωση τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Ἀργυροκάστρου γιά τά γεγονότα στόν ἱερό ναό τῆς Παναγίας στήν Πρεμετή

Ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Αργυροκάστρου για τα γεγονότα στον ιερό ναό της Παναγίας στην Πρεμετή

Η Μητρόπολη Αργυροκάστρου καταδίκασε τη χρήση βίας στο ιερό ναό , και όλα όσα διαδραματίσθηκαν δίπλα στους πιστούς της ενορίας μας στην είσοδο του ναού της Παναγίας .
«Σήμερα στην κοινότητα της Πρεμετής Ορθόδοξοι ενορίτες έγιναν μάρτυρες της βάναυσης παραβίασης κάθε έννοιας της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά μεταξύ άλλων και της ελεύθερης άσκησης του θρησκευτικού δικαιώματος , που κατοχυρώνεται από το αλβανικό Σύνταγμα, καθώς και τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να διασφαλίζονται στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και της ισότητας.

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 16, Αυγούστου του 2013, και ενώ ολόκληρη η Ορθόδοξη κοινότητα συνεχίζει να εορτάζει την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, παραστρατιωτικές ομάδες (με τη βοήθεια των δημοτικών υπαλλήλων και την σιωπηρή υποστήριξη της δημοτικής αρχής ), με πρόσχημα την αντιμετώπιση μιας οικονομικής υπόθεσης, άσκησαν βία σε βάρος των κληρικών και των πιστών στο καθιερωμένο παζάρι της εκκλησίας .

Η Εκκλησίας μας που βρίσκεται πάντα δίπλα στους πιστούς της ενορίας της , γνωστοποιεί ότι στον ιερό ναό της Παναγίας στην Πρεμετή σήμερα , διαδραματίσθηκαν τα κάτωθι γεγονότα :
- Κτυπήθηκε βάρβαρα ο κλήρος της πόλης
- Εμποδίστηκαν βίαια οι πιστοί στην είσοδο της εκκλησίας να ασκήσουν τα καθήκοντά τους
- Λεηλατήθηκαν αντικείμενα απο την εκκλησία με το πρόσχημα της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων που έχουν ήδη θεσπιστεί.
- Ανίερες ενέργειες έλαβαν χώρα διότι ‘βαρύ χέρι‘‘ ακούμπησε‘ τα ιερά σκεύη της εκκλησίας (εικονίδια, δοχείο λατρείας κ.λπ.)
- Η δημοτική αρχή βρήκε την δύναμη και την δυνατότητα ώστε να κερδοσκοπήσει με διάφορες νομικές διαδικασίες που αποσκοπούν στην αποτελεσματική απομάκρυνση με βίαιες μεθόδους των πιστών από τους τόπους λατρείας.
Με ειδικό νόμο του Αλβανικού κράτους έχει κυρωθεί η συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου Υπουργών και της AAOC, όπου δίνεται προτεραιότητα στη διασφάλιση του δικαιώματος στην ελευθερία της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων στους ιερούς τόπους λατρείας και τελετών.
Αυξάνουμε την φωνή διαμαρτυρίας μας και εκφράζουμε τόσο την επιμονή μας αλλά και την πίστη μας ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μας αλλά με κάθε μέσο και τρόπο θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην ιδιοκτησία και στην δωρεάν χρήση του ενοριακού ναού της Παναγίας. .
Εμείς απαιτούμε οι σκοτεινές δυνάμεις πέρα από τον έλεγχο του κράτους δικαίου και το πνεύμα της ανοχής και της συνοχής της κοινωνίας που διαπράττει βίαιες πράξεις , το αλβανικό κράτος ωφείλει να λάβει την αρμόζουσα απόφαση τιμωρία από το νόμο.
Κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου

http://www.balkanweb.com/kryesore/1/permet-hiqet-kryqi-flamur-ne-pallatin-e-kultures-mitropolia-kleriket-u-rrahen-145068.html
http://anavaseis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_5947.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible