Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ἄς γίνει ἀφορμή τό ὁμολογιακό φρόνημα τοῦ ὁσιομάρτυρος Φιλουμένου, γιά νά ἀποσυρθεί ἀπό τήν ἱστοσελίδα τῆς Μητρόπολης Μόρφου ἡ ἀπαράδεκτη ὑπόδειξη γιά τό Κοράνι




ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΟΡΦΟΥ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου  
Θυμάμαι τη συνομιλία με κάποιον πριν πολλά χρόνια, που ως Αγιοταφίτης ιερομόναχος είχε συλλειτουργήσει με τον Άγιο Φιλούμενο του Φρέατος του Ιακώβ και  ζήτησα να μάθω κάτι για τον Άγιο.  Αυτή η συνομιλία είχε γίνει πολύ πριν την αγιοκατάταξή του.
«Πήγαινε με τον Σταυρό στο χέρι»,  «Να», μου είπε, με πιο έντονο   ύφος, αλλά και με θαυμασμό, «Όταν πήγαινε στην αγορά, δεν φοβόταν.  Ομολογούσε την Πίστη του στους Μουσουλμάνους και στους Εβραίους.  Δεν φοβόταν». 
Μπορούμε να μιλήσουμε για ειρηνική συνύπαρξη λαών, όχι όμως για συνύπαρξη θρησκειών.  Είναι άτοπο λοιπόν να ομιλεί κανείς για συνύπαρξη θρησκειών.  Είναι απαράδεκτη αυτή η θέση.  Παντελώς λανθασμένη η αναφορά σε συνύπαρξη θρησκειών.  Είναι ένας αλλότροπος συγκρητισμός.
«Μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις· τις γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία, ή τις κοινωνία φωτί προς σκότος; τις δε συμφώνησις Χριστού προς Βελίαρ, ή τις μερίς πιστών μετά απίστου; τις δε συγκατάθεσις ναώ Θεού μετά ειδώλων;  ημείς γαρ ναός Θεού εσμέν ζώντος». (Β΄Κορ. στ’ 14-16)
Να θυμηθούμε τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου που μας λύπησε, που αναφέρεται η απαράδεκτη υπόδειξη για το ανίερο και βλάσφημο κοράνι : «Τι ωραία θα ήταν και οι Ε/κ να ήξεραν και το κοράνι.  Τι λέει ο Μωάμεθ για τον Ιησού Χριστό, για την Παναγία.  Πολύ σπουδαία πράγματα αυτά αλλά δεν τα ξέρουν…» είναι απαράδεκτη.  Η καταληκτική υπόδειξη «Πολύ σπουδαία πράγματα αυτά αλλά δεν τα ξέρουν…»
Η παρατήρηση-υπόδειξη του Μητροπολίτη Μόρφου, δεν επιδέχεται παρερμηνεία των λόγου αυτού και ως εκ τούτου πρέπει να αποσυρθεί η συνέντευξη από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου.
Ας είναι μέγα δώρο η απόσυρσή της, προς τον Ομολογητή Άγιο, τον Οσιομάρτυρα Φιλούμενο που γιορτάσαμε τούτες τις μέρες.
Επικαλούμενοι την μεσιτεία του Αγίου Φιλουμένου, ας γίνει αρωγός, για την απόσυρση της συνέντευξης που ονειδίζει την Ιστοσελίδα   της Μητρόπολης Μόρφου.
EΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να σχολιάζουν κάποιοι απαντητικά σε κείμενο μου που κατέγραφα τη λύπη μου για τις απαράδεκτες υποδείξεις του Μητροπολίτη Μόρφου με τη συναισθηματική υπεκφυγή «μα αφού προείπε γι’ αυτόν ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, ότι θα γίνει Επίσκοπος », θεωρώ φρόνιμο να απαντούν επί της ουσίας αν διαφωνούν.
Γιατί μεταφράζουν την ιδιοτέλεια τους, ως τη ενδεικνυόμενη και πρέπουσα εν Χριστώ αγάπη προς τον Επίσκοπο και την ομολογία της αλήθειας ως αντιπαλότητα;
Aντί να απαντούν προτάσσοντας το συναισθηματικό ‘’επιχείρημα’’, «μα αφού προείπε γι’ αυτόν ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης».  Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης προείπε, αλλά δεν είπε ότι και ο Μητροπολίτης Μόρφου για το βλάσφημο κοράνι.  Το «προειπείν» του όντως σπουδαίου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί το παρόξως «ειπείν» για το κοράνι.
Η διήγηση αυτή, με το γεγονός ότι προείπε στον Μητροπολίτη Μόρφου ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, ότι θα γίνει Επίσκοπος, είναι καλό να χρησιμοποιείται για πνευματική ωφέλεια και όχι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
http://aktines.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible