Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Why do people divorce?

paisios-2

 People divorce because of their sensuality and their egotism. Nothing else.
All the other reasons are invented afterwards to justify what they’ve done.
» Venerable Païsios the Athonite
Source:  pemptousia.com
http://www.diakonima.gr/2015/04/05/why-do-people-divorce/

Ποιοί οἱ δεῖκτες συγχώρησης ἀπό τό Θεό, Πνευματικά Γυμνάσματα Ἁγίου Νικοδήμου Ἁγιορείτου. Ἱερομόναχος Σάββας Ἁγιορείτης

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.
ΟΜΙΛΙΑ Π.ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΙΣ 25/07/2010


http://hristospanagia3.blogspot.gr/ 

Ἀσκητική-ἡσυχαστική ζωή Β μέρος

Β. Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

  Ἀσκητική-Ἡσυχαστική ζωή

 Δεῖτε ἐδῶ τό Α μέρος

Ὅπως μαρτυρεῖ ὁ ἴδιος ὁ Ὅσιος γέροντας Πορφύριος ἔκανε τότε τρεῖς χιλιάδες μετάνοιες τήν ἡμέρα[35] χωρίς νά κουράζεται. Τίς ἔκανε μέ ἀνοικτό παράθυρο, ἔτσι ὥστε νά προσεύχεται ἀντιστεκόμενος στόν νυκτερινό ὕπνο. Ἀσκοῦσε δηλαδή μαζί μέ τήν γονυκλισία καί τήν ἀγρυπνία. Στήν Ἐκκλησία, γιά νά μήν κοιμᾶται στήν ἀκολουθία, στεκόταν ὄρθιος χωρίς νά ἀκουμπᾶ στό στασίδι. Ὁμιλώντας γιά τήν μοναχική ζωή καί ἐπεκτείνοντας διακριτικά τήν πρακτική της σέ ὅσους θέλουν νά κάνουν ὀρθόδοξη πνευματική ζωή, ἔλεγε σέ συνομιλητή του:

Ἦταν ἀναγκαῖο τό Πάθος τοῦ Μεσσία; Δέν μποροῦσε μέ ἄλλο τρόπο νά μᾶς σώσει;

Αποτέλεσμα εικόνας για νυμφιος

«το κακό εξαλείφεται με έργα κι όχι με λόγια…»

Αυτόν τον τρόπο διάλεξε ο Θεός και είναι ο καλύτερος. Αυτόν προφήτευσαν οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης εμπνευσμένοι από το Θεό. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, όταν έδειξε το Χριστό στους μαθητές του, είπε βάσει της προφητείας του Ησαΐα (53,7-8): «Να ο αμνός του Θεού που θα σηκώσει την αμαρτία του κόσμου» (Ιωάν. 1,29).
Ο Χριστός πολλές φορές μίλησε για την ανάγκη της θυσίας Του. Όταν δίδασκε την παραβολή του καλού ποιμένος κι έλεγε ότι αυτός είναι ο καλός ποιμήν, που δεν εγκαταλείπει το κοπάδι, όταν έρχεται ο λύκος, συμπλήρωσε λέγοντας: «τη ζωή μου θυσιάζω χάριν των προβάτων» (Ιωάν. 10,15).
Όταν προετοίμαζε τους μαθητές Του στη Γαλιλαία για το Πάθος Του, ο Πέτρος του έλεγε να μη γίνει αυτό. Τότε ο Χριστός τον επιτίμησε λέγοντας του αυστηρά:

Γιά τίς σχέσεις τοῦ ἀνδρογύνου ….(Ἅγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης )

agios porphyrios 2

- Για τις σχέσεις του ανδρογύνου; Πώς να συμπεριφέρεσαι; Τι σου έλεγε;
– Μου έλεγε πολλά. Έλεγε, δηλαδή, ότι πρέπει να συνεννοούμαστε, να προσευχόμαστε μαζί. Αυτό μου τόνισε πολλές φορές. Η προσευχή πρέπει να είναι κοινή. Όταν τα παιδιά μου ήταν φοιτητές, του έλεγα ότι προσεύχομαι για να περάσουν τις εξετάσεις. Μάλιστα, μια φορά, ο γιός μου, αν και ήταν καλός φοιτητής, σε κάποιες εξετάσεις δυσκολευόταν ∙ τότε μου είπε ο Γέροντας: «δε θα περάσει τις εξετάσεις». Πράγματι δεν τις πέρασε.
Και όταν ξαναπήγα, μου είπε: «Δε θα περάσει γιατί του φωνάζεις και να, ο σατανάς θέλει να κάνει φασαρία μέσα στο σπίτι και είσαι συ το όργανό του. Να μη μιλάς».
«Να σου πω και κάτι άλλο» μου ‘λεγε.

Γιατί ὁ Χριστός ἄφησε τό μαθητή Του τόν Ἰούδα νά τόν προδώσει;


Αποτέλεσμα εικόνας για προδοσια του ιουδα
Ο Χριστός πολλές φορές προσπάθησε να τον αποτρέψει από την προδοσία. Αρκετό χρόνο πριν από το Πάθος Του ο Χριστός επανειλημμένα (Ματθ. 12,40. 16,21-28. 17.12. 17,22-23. 20,17-19) προετοίμαζε τους μαθητές Του για το Πάθος Του. Τους έλεγε πως θα πάθει πολλά, θα αποδοκιμασθεί από τους θρησκευτικούς άρχοντες, θα θανατωθεί και την Τρίτη ημέρα θα αναστηθεί.
Σε μία προαναγγελία του Πάθους Του (Ματθ. 16,21-28), ο Πέτρος αντέδρασε και ζήτησε να μη συμβεί το Πάθος. Ο Χριστός είπε στον
Πέτρο: «Ύπαγε-πήγαινε πίσω μου σατανά … δεν ακολουθείς το θέλημα του Θεού, αλλά σκέφτεσαι ανθρώπινα». Στη συνέχεια ζήτησε από τους μαθητές Του αυταπάρνηση και είπε: «τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, εάν τον κόσμο όλο κερδίσει, αλλά χάσει την ψυχή του». Αυτά τα λόγια ήταν και μία σκληρή προειδοποίηση στον Ιούδα για το χάσιμο της ψυχής του για τριάντα αργύρια.

Τήν ἀπόσυρση παπουτσιῶν πού ἔχουν στό πέλμα τους σχῆμα τοῦ Τίμιου Σταυροῦ ζητᾶ ἡ Ἱερά Σύνοδος

Την απόσυρση παπουτσιών που έχουν στο πέλμα τους σχήμα του Τίμιου Σταυρού ζητά η Ιερά Σύνοδος
Την απόσυρση παπουτσιών που έχουν στο πέλμα τους σχήμα του Τίμιου Σταυρού ζητά η Ιερά Σύνοδος
Την απόσυρση από την αγορά υποδημάτων που έχουν στο πέλμα τους το σχήμα του Τίμιου Σταυρού ζητάει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Σύνοδος θεωρεί ότι η συγκεκριμένη χρήση του σχήματος του Τιμίου Σταυρού «συνιστά βεβήλωση, εξύβριση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας».
Εκφράζει δε «την δυσφορία, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της για την βέβηλη αυτή ενέργεια, εν όψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ζητεί την απόσυρση του συγκεκριμένου τύπου υποδημάτων από την αγορά».

Τό πολυτιμότερο ἀντικείμενο τοῦ Βασιλείου τῆς Βοημίας

Το πολυτιμότερο αντικείμενο του Βασιλείου της Βοημίας http://leipsanothiki.blogspot.be/
Μέρος από τα κοσμήματα του βοημικού Στέμματος. Αριστερά ο χρυσός σταυρός λειψανοθήκη του Κάρολου Δ'.
Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου στην Πράγα (Τσεχία).

Στην ανάρτηση της λειψανοθήκης 411 - Το σπάνιο διαμάντι των Παλαιολόγων και το καρφί της Σταύρωσης είχαμε πρωτοπαρουσιάσει τον χρυσό σταυρό λειψανοθήκη του Κάρολου Δ'. Ο Κάρολος Δ΄  ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Βοημίας που έγινε αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και θεωρείται ο αγαπητότερος τσέχος βασιλιάς και ο "πατέρας του τσέχικου έθνους". Ο Κάρολος Δ' είχε πάθος με τα λείψανα και είχε καταφέρει να προμηθευτεί πολλά λείψανα του Πάθους του Χριστού προερχόμενα από το Βυζάντιο. Τα λείψανα αυτά, κυρίως λείψανα του Πάθους του Χριστού, ενσωμάτωσε σε χρυσό σταυρό λειψανοθήκη που κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα (μετά το 1354).

Διαβάστε περισσότερα:

Μνήσθητί μου Κύριε - Μεγάλη προσοχή!

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δέιξουν οι χριστιανοί των ημερών μας, σε πολλά σημεία της διδασκαλίας και της επιγείου ζωής, του Χριστού μας, τα οποία παρερμηνεύονται είτε εκουσίως είτε ακουσίως. Κατα τη διάρκεια της Μ.Εβδομάδος και συγκεκριμένα τη στιγμή που θα ακούσουμε τη περικοπή του Ευαγγελίου που ο ληστής λέει το περίφημο ''ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ'' δεν είναι και λίγοι εκείνοι που σκέπτονται πως τελικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο πράγμα η σωτηρία, αρκεί να μετανοήσω έστω και την τελευταία στιγμή! Ένα ''ήμαρτον'' αν πω, ένα ''μνήσθητί μου'' θα σωθω. Μεγάλο λάθος και παγίδα του διαβόλου. Πρώτον δε σώζεται ο άνθρωπος με την πονηρή μετάνοια της τελευταίας στιγμής. Αλλά και έτσι να ήταν ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.
 Λέμε λοιπόν ότι θα μετανοήσουμε ''έστω και την ενδεκάτην'' Πως όμως είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα μπορούμε να το κάνουμε και να πούμε αυτό το ''ήμαρτον;''

Μεγάλη Πέμπτη - Ὁ Μυστικός Δεῖπνος

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγαλη πεμπτη
Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να
επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».

Ἀγώνας μεγάλος


Αρχιμανδρίτης Γεώργιος,

ηγούμενος της μονής Γρηγορίου

(1935-2014)

http://athosprosopography.blogspot.gr
 Ο αγώνας για να ξεριζωθούν τα πάθη από μέσα μας είναι μεγάλος. Χρειάζεται κόπος πολύς, ώστε σιγά-σιγά ο χέρσος εσωτερικός μας αγρός να καθαρίζεται από τα αγκάθια και τις πέτρες των παθών και να καλλιεργείται πνευματικά, ώστε να μπορεί να πέφτει ο σπόρος του λόγου του Θεού και να καρποφορεί.

Γέροντας Γεώργιος Γρηγοριάτης (Καψάνης)    

http://www.pemptousia.gr

http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2015/03/6248.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible