Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Apotegmas del nuevo santo Porfirios Kafsokalivita de Monte Athos


Apotegmas del nuevo santo Porfirios Kafsokalivita de Monte Athos
  1. Cuando la psique (alma) está atormentada y turbada, su parte lógica queda desdibujada y mareada y no ve claramente. Solamente cuando la psique está serena, ilumina la parte lógica para que vea claramente la causa de cada cosa.
  • Όταν η ψυχή είναι ταραγμένη, θολώνει το λογικό και δε βλέπει καθαρά. Μόνο, όταν η ψυχή είναι ήρεμη, φωτίζει το λογικό, για να βλέπει καθαρά την αιτία κάθε πράγματος.
  1. La psique está en lo más profundo de nuestro ser y sólo el Dios la conoce.
  • Η ψυχή είναι πολύ βαθιά και μόνο ο Θεός τη γνωρίζει.

Το αγιογραφικό ανάγνωσμα της Πέμπτης 30-04-2015

Ἡ καθημερινή μελέτη τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι ἀπαραίτητη γιά τόν Χριστιαν. Ὅπως ὁ ἄρτος γιά τό σῶμα ἔτσι καί ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ γιά τήν ψυχή ἀποτελεῖ ζωτική ἀνάγκη. Ὁ Κύριος μᾶς εἶπε ὅτι ὁ ἄνθρωπος δέν ζεῖ μόνο μέ ψωμί. ἀλλά καί μέ κάθε λόγο πού ἐκπορεύεται ἀπό τό στόμα τοῦ Θεοῦ (Ματθ. 4, 4): «Οὐκ ἐπ' ἄρτῳ μόνο ζήσεται ἄνθρωπος ἀλλ' ἐπί παντί ρήματι ἐκπορευομένῳ διά στόματος Θεοῦ». Εἴθε καθημερινά νά μελετοῦμε τό λόγο Του καί νά τρέφουμε τήν ψυχή μας μ' αὐτόν. Μαζί μέ τά Ἅγια Μυστήρια καί τόν Πνευματικό ἀγῶνα, ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ συντηρεῖ ἀναμμένη τήν λαμπάδα τῆς πίστεως μέσα μας καί μᾶς καθιστᾶ ζωντανά κυτταρα τοῦ Σώματος τοῦ Χριστοῦ, πού εἶναι ἡ Ἁγία Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας. Σύν Θεῷ θά ἀναρτῶνται τά ἀναγνώσματα πού ἔχει ὁρίσει ἡ Ἁγία Μας Ἐκκλησία νά ἀναγινώσκονται καθημερινά ἀπό τούς Χριστιανούς γιά τό 2015. Κάνετε κλίκ πάνω στήν εἰκόνα καί μεγενθύνετε γιά νά διαβάσετε τό κείμενο.

Απόστολος: Πράξεις Των Αποστόλων κεφ. ιβ΄ 1 - 11  

ιβ΄ 1 - 11



Ευαγγέλιον: Κατά Ιωάννην κεφ. Γ΄ 22 - 33

Γ΄ 22 - 33
 


 Ευχαριστοῦμε τήν ἀδελφότητα Θεολόγων «Ὁ Σωτήρ» γιά τήν ὁλοπρόθυμη ἄδεια χρήσης καί ἀναδημοσίευσης τοῦ κειμένου μετά τῆς συντόμου ἑρμηνείας, πού ἔχει εκπονήσει ὁ μακαριστός θεολόγος Π. Τρεμπέλας.

Λάθη κατά τήν ἐξομολόγηση καί ποιά ἡ σωστή προετοιμασία. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα Ἁγιορείτου στίς 08-10-2011

http://hristospanagia3.blogspot.gr/ 

Ὁ ρόλος τῆς γυναίκας κατὰ τοὺς Ἅγιους Πατέρες_Ι. Ν. Ἁγ. Αἰκατερίνας_Γιαννιτσὰ_mp3


Π. Σάββας 2015-04-27_Ὁ ρόλος τῆς γυναίκας κατὰ τοὺς Ἅγιους Πατέρες_Ι. Ν. Ἄγ. Αἰκατερίνας_Γιαννιτσὰ_mp3


Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 27-04-2015 (Ὁμιλία στόν Ι. Ν. Ἁγ. Αἰκατερίνας_Γιαννιτσὰ).
Γιά νά κατεβάσετε καί νά ἀποθηκεύσετε τήν ὁμιλία πατῆστε ἐδῶ (δεξί κλίκ, ‘Ἀποθήκευση προορισμοῦ ὡς, ἄν ἔχετε Interntet Explorer ἤ Ἀποθήκευση δεσμοῦ ὡς, ἄν ἔχετε Mozilla. Στή συνέχεια δῶστε τό ὄνομα πού θέλετε καί πατῆστε ΟΚ γιά νά ἀποθηκευθεῖ ἡ ὁμιλία)

Καταπολέμηση τῆς ἔχθρας καί τῆς μνησικακίας

 

Β. Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

Ὁ Ἅγιος Πορφύριος ἔδινε τεράστια σημασία στό θέμα τῆς διατήρησης τῆς ἑνότητας ἐν Χριστῷ ὅλων τῶν πιστῶν καί στήν ἐξάλειψη τῆς ἔχθρας.
«Ὅταν ὁ Γέροντας Πορφύριος», διηγεῖται πνευματικό του τέκνο, «ἦταν νεώτερος καί ὑγιής, ἐξομολογοῦσε πολλούς πιστούς καί, ὡς εὐσπλαχνικός πατέρας, ὅ,τι κι ἄν τοῦ λέγανε, τούς τά συγχωροῦσε ὅλα. Μόνο πού τούς ἔκανε στό τέλος τήν ἐρώτηση "Ἔχεις κακία μέ κανέναν;"
 Κι ἄν ἕνας του ἔλεγε ὅτι δέν κρατεῖ κακία σέ κανέναν, τόν ἀγαποῦσε πολύ.

Τό Γραικός καί οἱ Φράγκοι

Κωστής Παλαμάς και Ρωμηοσύνη

Οι πρώτοι και οι μόνοι οι οποίοι κατά τον 9ον αιώνα έπαυσαν να μας ονομάζουν Ρωμαίους και από τότε μας ονομάζουν με μόνον το Γραικός, που θέλει ο Αδαμάντιος Κοραής, είναι οι Φράγκοι.  Βαθμηδόν μετά την άλωσιν της Πόλεως υπό των Φράγκων και κυρίως μετά την άλωσιν υπό των Τούρκων επεκράτησεν η φραγκική αυτή παράδοσις εις τους Νορμανδούς, τους Κέλτας, τους Σάξωνας, τους Σκανδιναυούς, τας ιταλικάς πόλεις και ακόμη εις τους Ρώσους.
Ο κύριος λόγος δια τον οποίον οι Φράγκοι μας ονόμασαν μόνον Γραικούς είναι ότι είχαν κατακτήσει τα τεράστια πλήθη των Ρωμαίων της γαλλικής και της βορείου και μέσης ιταλικής Ρωμανίας από τον 6ον μέχρι τον 8ον αιώνα.  Οι Ρωμαίοι των επαρχιών τούτων μετεβλήθησαν εις δουλοπαροίκους και οι Φράγκοι κατακτηταί απετέλεσαν την τάξιν των κατά φύσιν και εκ γενετής ευγενών και ούτως εγεννήθη ο Ευρωπαϊκός φεουδαλισμός. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ-ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ-ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

7:45 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ (03:51΄)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ (01:06΄)
ΣΕ ΥΜΝΟΥΜΕΝ (2΄)
7:52 ΑΡΧΙΜ. ΣΑΒΒΑ   ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ_ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ  ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥ_ΜΕΡΟΣ  Θ΄ (1:06΄)
8:58 ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΩ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ_ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ (01:59΄)
9:00 ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ-ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ_ ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΣΚΗΤΗΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ- ΑΓ. ΟΡΟΣ (13:44΄)
9:14 Ο ΑΓΕΛΟΣ ΕΒΟΑ_ Π. ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ (3:44)
9:17 ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (13΄)
9:30 ΑΝΑΣΤΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ  (10΄)
9:40 ΑΡΧΙΜ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ_ 2011-02-24_Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ 1Ο ΚΑΙ 2Ο ΜΕΡΟΣ (52΄) 

Ὁ Ὅσιος Παΐσιος καί ἡ κοινωνική εὐθύνη

Μια φορά είχαν έρθει έξω από το χωριό μας οι αντάρτες. Έξω στο κρύο… πεινασμένοι… τους λυπήθηκα. Πήρα ένα ψωμί και πήγα να τους το δώσω. Άσχετο αν κυνηγούσαν στα βουνά τον αδερφό μου. Εγώ το καθήκον μου το έκανα.
— Πως σας δέχτηκαν γέροντα;
— Παραλίγο να έβρισκα τον μπελά μου. Δεν πίστευαν ότι βγήκα να τους δώσω να φάνε!
 * * *
…Μια άλλη φορά κατέλαβαν το χωριό μας οι αντάρτες. Μας μάζεψαν σ’ ένα σπίτι, στριμωχτά, σαν σαρδέλες. Ξαπλώναμε πάνω στις πέτρες και τα πόδια του ενός στο κεφάλι του άλλου… για νάχουμε χώρο. Την άλλη μέρα μας περνάν από «Δικαστήριο». Εμένα θέλαν να μου κάνουν κακό αλλά δεν εύρισκαν αιτία. Φωνές, φοβέρες… Στο τέλος ένας συγχωριανός μου που έκανε τον δικαστή μου λέει άγρια:

Ὁ Ἅγιος Γεώργιος τόν σκουντοῦσε λέγοντας:''Σήκω, ἡ ὥρα πέρασε''...

...Μια νύχτα ο Ηλίας είδε στον ύπνο του τον Άγιο Γεώργιο, ο οποίος του παρήγγειλε να κτίση κοντά στο σπίτι του Εκκλησία στο όνομά του. Του υπέδειξε μάλιστα και το σημείο, που θα κρεμούσε την εικόνα του καθώς και τις άλλες εικόνες, ενώ του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθούσε και θα ενεργούσε θαύματα.
Κάποια ημέρα, που ο Ηλίας έσκαβε στο κτήμα του σφηνώθηκε ο κασμάς και δεν έβγαινε. Έσκαψε γύρω του με κοπίδι και σφυρί και τότε βρήκε τοίχο Εκκλησίας. Έσκαψε με προσοχή. Αμέσως φάνηκαν οι τρεις πλευρές του Ναού και στον τοίχο μια τοιχογραφία του Αγίου Γεωργίου, που διετηρείτο καλά.
Έφτιαξε την Εκκλησα με σανίδια και την σκέπασε με χορτάρια. Από έξω έμοιαζε με αχυρώνα, ώστε να μην δίνη υποψία στους Κομμουνιστές. 

Ἄς δοθεῖ καί μία ἀπάντηση στούς Παπικούς πού ἐπιμένουν νά καλοῦν τή Σύρο «Νησί τοῦ Πάπα»



«Διαποιμαίνω την πιο ωραία και αρχοντική Μητρόπολη και ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό» - Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
____________________
Ως γνωστό η Μητρόπολις Σύρου περιλαμβάνει εκτός από τη Σύρο τα νησιά, Τήνο, Άνδρο, Κέα, Μήλο, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο και Μύκονο, και για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση του Σεβασμιωτάτου «από το Κάβο Ντόρο μέχρι το Κρητικό Πέλαγος».
Με θρασύτητα οι Παπικοί, το Ελληνικό νησί της Σύρου, το καλούν «νησί του Πάπα».   Η ‘’ονομασία’’ από τους Παπικούς του νησιού της Σύρου, ως «νησιού του Πάπα», ξαναφέρνει στη θύμισή μας ιστορικές μνήμες από τη Παπική βαρβαρότητα έναντι των Ορθοδόξων.  Τόσο η Παπική βαρβαρότητα, όσο και η Παπική δολιότητα «άχρι του νυν», έχουν γράψει μελανές σελίδες στην Ιστορία των  Ελληνικών νησιών.

Πῶς ἀμυνόμαστε στούς πειρασμούς τοῦ πονηροῦ;

Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρος
Με τον πνευματικό αγώνα και τα όπλα που μας προσφέρει η Εκκλησία. Όταν κανείς αγωνίζεται να σβήσει τα πάθη από μέσα του και ανοίγει την καρδιά του στη χάρη του Θεού, τότε ο πονηρός δεν πλησιάζει. Κι αν πλησιάζει και πειράξει, δεν κάνει κακό. Η χάρη του Αγίου Πνεύματος ήρθε με το Βάπτισμα και το Χρίσμα και μετά διατηρείται και αυξάνει με την τακτική μελέτη του Ευαγγελίου, την κατανυκτική προσευχή, τη βαθιά Μετάνοια που συνοδεύεται με ειλικρινή Εξομολόγηση και την επιμελημένη συχνή συμμετοχή στη θεία Κοινωνία.
Έλεγε ο γέροντας Πορφύριος: «Αγαπώντας τον Χριστό, τα αμαρτωλά πάθη χάνουν τη γοητεία και τη δύναμή τους μπροστά στη χαρά της αγάπης του Χριστού».
Όπως στη διάρκεια μιας μάχης δεν μπορεί ένας στρατιώτης να πει «ας ξεκουραστώ λίγο και μετά θα συνεχίσω», έτσι και στην πνευματική μάχη χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση.

Ντροπή στήν ἐξομολόγηση. Π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος

https://www.youtube.com/watch?v=_uUTNKqTq0M

Ἄνοιξη στήν πρωτεύουσα τοῦ Ἁγίου Ὄρους, τίς Καρυές, μέ τόν φακό τοῦ Ἡλία Βουτσινᾶ



ρήματα Ζωῆς: Τί σημαίνει ἔλεος;

     

Έλεος σημαίνει ν’ αγαπάμε τους εχθρούς μας, να λέμε καλά λόγια για κείνους που μας καταριούνται, να κάνουμε καλό σ’ αυτούς που μας μισούν, που μας βλάπτουν και μας αποδιώχνουν, να υπερασπιζόμαστε εκείνους που καταδιώκονται κ.ο.κ.

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης   

 http://www.pemptousia.gr/rimata_zois/rimata-zois-ti-simeni-eleos/

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible