Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Νά πῶς ἀπαριθμεῖ τά βάσαν τοῦ Ἅδη ὁ Ἅγιος Δημήτριος τοῦ Ροστώφ

Να πώς απαριθμεί τά βάσανα του άδη ο άγιος Δημήτριος του Ροστώφ: «Θα είναι εκεί φωτιά άσβηστη γιατί είπε ο Χριστός: “Εκεί...η φωτιά δεν σβήνει” (Μάρκ. 9:44)... Θα είναι εκεί κρύο αφόρητο, εξαιτίας του οποίου οι αμαρτωλοί θα τρίζουν τά δόντια τους• γιατί είπε ο Σωτήρας μας: “Εκεί θα κλαίτε καί θα τρίζετε τά δόντια σας” (Λουκ. 13:28)... Θα είναι εκεί ακατάπαυστο το βασανιστήριο από τά σκουλήκια, πού θα ξεσκίζουν καί θα τρώνε τούς αμαρτωλούς, χωρίς ποτέ να πεθαίνουν γιατί είπε ο Κύριος:  “Εκεί τό σκουλήκι, πού θα τούς τρώει, δεν πεθαίνει” (Μάρκ. 9:44)... Θα είναι εκεί δυσοσμία αφόρητη από τή φωτιά της θείας οργής γιατί είναι γραμμένο: “Φωτιά καί θειάφι καί θύελλα θα είναι ένα μέρος του ποτηριού (τών βασάνων) πού θα πιουν” (Ψαλμ. 10:6)...
Θα είναι εκεί θλίψη τόσο μεγάλη, τόσο φοβερή, πού οι αμαρτωλοί πρόθυμα θα πέθαιναν, γιά ν’ ανακουφιστούν, αλλά ποτέ δεν θα πεθάνουν γιατί είναι γραμμένο: “Θ’ αποζητούν οι άνθρωποι τόν θάνατο, κι ο θάνατος δεν θα έρχεται• θα παρακαλούν να πεθάνουν, κι ο θάνατος θ’ απομακρύνεται απ’ αυτούς” (Άποκ. 9:6)... Θα είναι εκεί σκοτάδι ζοφερό• γιατί είναι γραμμένο: “Δέστε του τά πόδια καί τά χέρια καί πάρτε τον καί βγάλτε τον έξω στο σκοτάδι” (Ματθ. 22:13), όπου, όσοι ριχθούν, θα παραμείνουν αιώνια, χωρίς ποτέ να δουν τό πρόσωπο του Θεού... Θα είναι εκεί καί πείνα• γιατί είπε ο Κύριος: “Αλίμονο σ’ εσάς πού τώρα είστε χορτάτοι, γιατί θα πεινάσετε” (Λουκ. 6:25).  Εκεί θα υπάρχει καί στενότητα μεγάλη, καθώς ο αδης θα είναι γεμάτος αμαρτωλούς, από τούς οποίους άλλοι θα είναι πάνω, άλλοι στη μέση καί άλλοι κάτω. Γιατί, όπως κάποιος γεμίζει ένα σακούλι μέ νομίσματα καί τό δένει ή ένα δοχείο μέ ψάρια καί τό σφραγίζει, έτσι καί ο Θεός θα γεμίσει όλον τόν αδη μέ αμαρτωλούς ανθρώπους καί θα τόν κλείσει, ώστε να μη βγει ποτέ κανείς από ’κει»

Λόγος γιά τά πνεύματα-Λόγος γιά τόν θάνατο



Συγγραφέας : Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσανίνωφ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ.

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2016/11/blog-post_666.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible