Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ἔνα ἀνέκδοτο θαῦμα τοῦ Ἁγίου Παϊσίου πού ἔζησε μία παρέα φίλων

  Πάνε κάποια χρόνια πριν όταν ένας φοιτητής ο Θ. ήταν στο πτυχίο μια δύσκολης σχολής του Πανεπιστημίου. Είχε για διαφόρους προσωπικούς λόγους καθυστερήσει να πάρει πτυχίο και συγχρόνως είχε αρραβωνιαστεί με σκοπό γρήγορα να παντρευτεί.

Η καθυστέρηση του πτυχίου είχε δημιουργήσει στενοχώρια, τόσο στους γονείς του, στην αρραβωνιαστικιά του, αλλά και στους αγαπημένους φίλους του.
Έτσι μια μέρα ξεκίνησε να πάει στον Παππούλη Παΐσιο για να του ζητήσει τη γνώμη του, αν δηλαδή πρέπει να διακόψει τη σχολή, αφού δεν μπόρεσε να τελειώσει, και να πιάσει μια άλλη δουλειά ενόψει του γάμου ή να συνεχίσει και να δώσει αυτό το δύσκολο μάθημα στον πολύ απαιτητικό και δύστροπο καθηγητή.
Ο Παππούλης ήταν κάθετος... βεβαίως να δώσεις το μάθημα και αφού εσύ πια δεν μπορείς να κάνεις ως άνθρωπος κάτι θα σε βοηθήσουμε εμείς (πάντα ο Παππούλης χρησιμοποιούσε τον πληθυντικό). Μίλησαν και για άλλα θέματα προσωπικά, και τον έδωσε πολύ κουράγιο και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα υποσχόμενος την παρά Θεού βοήθεια μέσω της προσευχής του.
Ο Θ. επέστρεψε όλο χαρά και δύναμη στη πόλη που σπούδαζε και έβαλε όλα τα δυνατά του να διαβάσει και με βεβαία την ελπίδα και με την ευχή του Γέροντα πήγε να γράψει.
Πίστευε ότι θα το πέρναγε το δύσκολο μάθημα με όσα είχε γράψει.
Πέρασαν οι μέρες και στην αγωνία του πήγε και βρήκε τον καθηγητή να ρωτήσει αν το πέρασε.....
 
Εκείνος σκυμμένος τα γραπτά και τις σημειώσεις του σηκώνει το κεφάλι του με με δώσει ειρωνείας του απαντά: δυστυχώς κύριε δεν περάσατε το μάθημα αν και γράψατε 4,4 ....θα χαρώ σε μια επομένη εξέταση να πάτε καλύτερα και να περάσετε με την αξία σας. Άδικα ο Θ. του εξήγησε ότι είναι το τελευταίο μάθημα και ότι πρέπει να φύγει στη πατρίδα του να παντρευτεί κλπ. Ανένδοτος ο καθηγητής.
 
Έτσι ο Θανάσης γυρνά στο σπίτι του και ανακοινώνει στην αρραβωνιαστικιά του και στους καλούς του φίλους ότι δεν πέρασε, Η θλίψη του μεγάλη, αλλά ήταν πια δεδομένο.
Το βράδυ στη προσευχή του αναλύθηκε σε κλάματα λέγοντας προς τον Παππούλη... Γέροντα τόσο ανάξιος είμαι που ούτε η προσευχή σου με βοηθά!
 
Κοιμήθηκε μέσα στη στενοχώρια...........και τότε βλέπει ένα όνειρο-σαν όραμα ...ότι ξαναβρέθηκε στο αμφιθέατρο που έγραφε πριν μέρες το μάθημα και ήταν δίπλα του συμφοιτητές του και αυτοί καθυστερημένοι στο πτυχίο αλλά και άλλοι πολλοί φοιτητές και ο καθηγητής ήταν στην έδρα και δίπλα του ο Παππούλης Παΐσιο....και του λέει τότε ο Άγιος ...Κύριε καθηγητά ξεκινήστε την εξέταση... και σαν να έγινε τότε προφορική εξέταση και γυρνά και λέει ο καθηγητής στο Αγιο...βλέπετε Γέροντα κανένας δεν είπε μάθημα τόσο καλά για τον περάσω...Ο Γέροντας Παίσιος τότε του λέει: άκου ευλογημένε έχεις δίκιο αλλά δεν γίνεται να μη περάσεις κανέναν ..θα ξεσηκωθούν οι φοιτητές και θα έχεις προβλήματα , μην είσαι τόσο αυστηρός , να τον Θ. , τον τάδε , τον τάδε κλπ, αναφέροντας ο Άγιος κάποια ονόματα και έδειχνε φοιτητές που κάποιους ο Θ. τους ήξερε , να τους περάσεις , κρίμα είναι και ήταν και οι πιο διαβασμένοι. Ο καθηγητής έδειξε να συμφωνεί. 
 
Ξύπνησε ο Θ. γεμάτος χαρά , αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι ήταν όνειρο, όμως ήταν τόσο δυνατό που πήρε την απόφαση να πάει στη Σχολή να δει τους πίνακες ανακοινώσεων. Και όντως είχαν βγει τα αποτελέσματα και όσους ο Θανάσης είχε δει ο Γέροντας να υποδεικνύει στο καθηγητή να τους περάσει είχαν περάσει με 5. 
Τρελάθηκε από τη χαρά του και πήρε από το πίνακα ανακοινώσεων το απόκομμα των αποτελεσμάτων για να θυμάται το θαύμα του Αγίου το οποίο έχει μέχρι τώρα .
 
Ένας φίλος του Θ. που σε λίγες μέρες μπήκε μέσα στο Άγιο Όρος πήγε στο Γέροντα Παΐσιο και του ανέφερε τα γεγονότα αναλυτικά , τότε ο Γέροντα είπε: Ο Θ. έκανε ως άνθρωπος αυτό που μπορούσε και έκανε και υπακοή και πήγε και έδωσε το μάθημα οπότε ο καλός Θεός τον βοήθησε τόσο σκανδαλωδώς , Αυτό όμως που έζησε να μη το διαδίδετε δεν κάνει....δεν έχει ευλογία ! Τόση μεγάλη παρρησία είχε ο Άγιος στο Θεό που μπορούσε να αλλάξει βεβαιωμένα αποτελέσματα, να επέμβει στη θέληση των ανθρώπων.
 
Όταν ο Γέροντας κοιμήθηκε ως γνωστόν σαν σήμερα το προηγούμενο βράδυ πέρασε από τον ύπνο του Θ. και τον αποχαιρέτησε ...λέγοντας Θ. εγώ τελείωσα τον προορισμό μου εδώ στο κόσμο...εσύ να κάνεις ότι σου έχω πει στη ζωή σου ...άντε καλή Αντάμωση! Και ανέβηκε στον λαμπερό Ουρανό μέσα σε άπλετο φως.
Κανείς δεν ήξερε όμως ότι κοιμήθηκε ο Γέροντας μέχρι μετά από 3 μέρες που το ανακοίνωσε το Μοναστήρι! Επιβεβαιώθηκε έτσι και ο αποχαιρετισμός του.
 
Πολλά θαυμαστά έχουν συμβεί ενώ ήταν εν Ζωή ο Γέροντας , πολύς κόσμος έχει εμπειρίες από την Αγιοσύνη του Γέροντα γιαυτό και η Εκκλησία από τα άπειρα θαύματα και τις εμπειρίες του κόσμου προχώρησε στην Αγιοποίηση του.
 
Ας επέμβει ο Άγιος και στα μυαλά των ξένων να μην εξουθενώσουν την Πατρίδα μας και τους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible