Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Οἱ ἀναμνήσεις μου ἀπό τόν γέροντα Παΐσιο (Μέρος γ')

 Την 1 Αυγούστου 1979 ο Θεός με αξίωσε να συναντήσω για δεύτερη φορά το γέροντα Παΐσιο στην καλύβη της Παναγούδας της μονής Κουτλουμουσίου. Όταν φθάσαμε έπιασε με τα άγια χέρια του το κεφάλι μου και με χάιδεψε με αγάπη.

Με κέρασε ένα λουκούμι πού ήταν τόσο υπέροχο, όσο και το περσινό. Εκάθησε κατόπιν και συζητήσαμε τρία τέταρτα. Αφού του είπα ότι δεν ξέρω τί μπορεί να θέλει ο Θεός από μένα, μου είπε να περιμένω και να μην ανησυχώ.
“Ο Θεός σε έχει στον λογαριασμό του”, ετόνισε χαρακτηριστικά. “Να διαβάζεις για διασκέδαση. Θα τελειώσεις τις σπουδές σου και σιγά-σιγά θα τακτοποιηθούν όλα τα πράγματα”. Πράγματι μετά από τρία χρόνια ετελείωσα τις σπουδές.
 
Άλλη είναι η δικαιοσύνη του Θεού και άλλη των ανθρώπων, γέροντα;

"Ναι, παιδί μου. Δικαιοσύνη των ανθρώπων είναι: Έφταιξες; Θα τιμωρηθείς. Δικαιοσύνη του Θεού είναι: Έκανες εκατό, χίλιους φόνους;

Εάν μετανοήσεις, σώζεσαι. Τώρα τι θα γίνει μ' αυτούς πού επλήγησαν από το φόνο; Εάν δείξουν υπομονή, θα αμειφθούν από το Θεόν. Δικαιοσύνη των ανθρώπων είναι: Δύο άνθρωποι να μοιραστούν στη μέση την κληρονομιά. Δικαιοσύνη του Θεού είναι: Εάν ο ένας ζητήσει τα τρία τέταρτα ή όλη την περιουσία, ο άλλος να δεχθεί να πάρει μόνο το ένα τέταρτο ή τίποτε".
 
“Ο Θεός», μου είπε, «δεν στέλνει κανένα στην κόλαση. Ο Θεός εδημιούργησε μόνο αγγέλους. Ο άνθρωπος απομακρύνεται μόνος του από τον Θεόν, όπερ είναι κόλασις”.
 
Με συμβούλευσε να χρησιμοποιώ το μικρό κομποσχοίνι, όταν οι άλλοι δεν έχουν για να μη γίνομαι στόχος.
 
“Δες με τί ευαρεστείται ο Θεός. Η μέλισσα φτιάχνει τις κηρήθρες και το μέλι. Ο άνθρωπος τρώει το μέλι, από τις κηρήθρες δε φτιάχνουν το κερί και το προσφέρουν στο Θεό. Τα δένδρα παράγουν διάφορους καρπούς, πού τρώει ο άνθρωπος, με το ρετσίνι δε, πού δεν τρώει, φτιάχνει το λιβάνι πού προσφέρει στον Θεόν”.
 
Φεύγοντας έπιασε πάλιν με τα δυό του χέρια το κεφάλι μου και με χάιδεψε με αγάπη, για την οποία εύχομαι ο Θεός πλούσια να τον ανταμείψει.
 
Ένας φίλος ιερομόναχος μου είπε, ότι πολλοί το 1981 ρωτούσαν τον γέροντα Παΐσιο τί να ψηφίσουν, κι' εκείνος απήντησε: "αν δεις τον τρελλό και τον μεθυσμένο να τσακώνονται να κάτσεις στην άκρη, μην ανακατευτείς.
 
Ο διάβολος πολεμάει τους πιστούς με τον οικουμενισμό, τούς πλούσιους με τον μασονισμό και τούς πτωχούς με τον κομμουνισμό”, παρετήρησε ο γέρων.
 
Πριν 12 περίπου χρόνια είχε πιαστεί η μέση του γέροντος. Με δυσκολία σηκωνόταν από το κρεβάτι και περπατούσε σιγά-σιγά με πατερίτσες. Όμως δεν πήγε σε γιατρό διότι α) σκέφτηκε να αφήσει το πρόβλημά του στο Θεό β) θεωρεί την αρρώστεια και την θλίψη γενικότερα ως μεγάλη, ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεόν και χαρά και γ) έχει δει θαύματα στην ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible