Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ἐκείνοι οἱ ὁποίοι κάνουν τά πάντα γιά ἐμᾶς, ἀνάλογα μέ τό θέλημά μας, δέν εἶναι οὔτε καλοί δάσκαλοί μας, οὔτε καλοί φίλοι μας. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ.


Εκείνοι οι οποίοι κάνουν τα πάντα για εμάς, ανάλογα με το θέλημά μας, δεν είναι ούτε καλοί δάσκαλοί μας, ούτε καλοί φίλοι μας. Ο άγιος Ιωάννης ο Μόσχος γράφει για μια επιφανή γυναίκα, σύζυγο συγκλητικού, η οποία επισκέφτηκε τους Αγίους Τόπους. Όταν η γυναίκα έφτασε στην Καισάρεια, αποφάσισε να παραμείνει εκεί και απευθύνθηκε στον επίσκοπο με ένα αίτημα: «Δώστε μου μια θεραπαινίδα να με διδάξει το φόβο του Θεού», τού είπε. Ο επίσκοπος τη σύστησε σε μια ταπεινή παρθένο. 
Ύστερα από καιρό ο επίσκοπος συνάντησε ξανά τη. γυναίκα και ρώτησε: «Πώς είναι η παρθένος πού σου σύστησα;». «Είναι καλή», απάντησε η γυναίκα, «αλλά δεν ωφελεί πολύ την ψυχή μου, γιατί είναι ταπεινή και με αφήνει να κάνω το θέλημά μου. Εγώ χρειάζομαι να με επιπλήττει και να μην μου επιτρέπει να κάνω ό,τι θέλω». Ο επίσκοπος της πρότεινε τότε μια άλλη κοπέλα με πολύ απότομο χαρακτήρα, η οποία άρχισε να επιπλήττει τη γυναίκα αποκαλώντας την «άμυαλη πλούσια» και τα σχετικά. Μετά από λίγο καιρό ο επίσκοπος ρώτησε ξανά την πλούσια κυρία: «Αυτή η κοπέλα πώς συμπεριφέρεται απέναντί σου;». «Πραγματικά, αυτή ωφελεί πολύ την ψυχή μου», απάντησε η σύζυγος του συγκλητικού. ’Έτσι έγινε πολύ ταπεινή.


 (Απόσπασμα από το Λειμωνάριον του άγιου Ιωάννη, Μόσχου).

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/02/blog-post_854.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible