Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ρουμάνοι Γέροντες ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ (βίντεο).


Πατήρ Δημήριος Στανιλοάε (1903 – 1993)

Δεν είμαι υπέρ του Οικουμενισμού. Ο Ιουστίνος Πόποβιτς, ένας Σέρβος, είχε δίκιο ονομάζοντάς τον παναίρεση της εποχής μας. Θεωρώ τον οικουμενισμό προϊόν της Μασονίας. Σχετικοποιεί την Αλήθεια και την αληθινή Πίστη. Γιατί να μείνω μαζί με εκείνους που έκαναν τις γυναίκες ιέρειες, με εκείνους που δεν νυμφεύονται (αγαμία κλήρου), με τους ομοφυλόφιλους στην Αμερική και την Αγγλία;
Γέρων Γεώργιος Κάλτσιου (1925 – 2006)

Η Οικουμενική Κίνησις ξεκίνησε από δυνάμεις που αποσκοπούν στην ισοπέδωση των θρησκειών και των εθνών. Είναι μία προσπάθεια που προωθεί η Μασονία εδώ και καιρό. Είμαι εναντίον του Οικουμενισμού και τον θεωρώ την μεγαλύτερη αίρεση του αιώνα μας. Δεν είμαι σίγουρος εάν το γνωρίζετε, η Εκκλησία της Σερβίας έκανε αίτημα αποχώρησης από την Οικουμενική Κίνηση (ΠΣΕ) και έως τώρα οι εξής Εκκλησίες έχουν ήδη αποχωρήσει: η Εκκλησία της Σερβίας, η Εκκλησία της Γεωργίας και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.* Πιστεύω ότι καλά θα κάνουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον Οικουμενισμό που προσπαθεί να ισοπεδώσει τις θρησκείες στο χαμηλότερο πνευματικό επίπεδο και ειδικά να καταστρέψει την Ορθοδοξία.
(πάλι στο ίδιο βίντεο αργότερα)
Ερώτηση: Τι πιστεύετε για τον Οικουμενισμό και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα;
π. Γεώργιος Κάλτσιου:  Ο Οικουμενισμός, όπως λένε και οι Έλληνες, είναι η μεγαλύτερη αίρεση του αιώνα μας. Και είναι. Διότι έρχεται με κάποιες φουσκωμένες ιδέες: να αγαπάμε ο ένας τον άλλον· γιατί να φιλονικούμε;· να έχουμε συμπροσευχές, η συμπροσευχή φτάνει στο αυτί του Θεού, και λοιπά. Πράγματα τα οποία είναι ειδωλολατρικές πλάνες. Διαβολικές πλάνες. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν σταθεροί στην Πίστη τους και ολοένα και περισσότερο βλέπω να διεξάγεται συζήτηση κατά του Οικουμενισμού. Αυτή η ιερή αντίσταση φτάνει όλο και περισσότερο στα ώτα των πιστών.
Γέρων Αρσένιος Παπατσιόκ (1914 – 2011)


Ερώτηση: Για τον οικουμενισμό;
π. Αρσένιος Παπατσιόκ: Φυσικά είμαι εναντίον. Γι’ αυτό μιλούσα, είμαι εναντίον μέχρι θανάτου. ..
Ερώτηση: Για τις αιρέσεις και την Ρωμαιοκαθολική «εκκλησία»;
π. Αρσένιος Παπατσιόκ: Είναι αναθεματισμένοι, έτσι είναι τα πράγματα. Δεν μπορούμε να τους εγγυηθούμε την σωτήρια, δεν μπορούμε. Οι Άγιοι Πατέρες, ολόκληρες Οικουμενικές Σύνοδοι θεωρούν τις διδασκαλίες τους αιρετικές. Πολύ απλά δεν μπορούμε να θεωρήσουμε μία αναθεματισμένη αίρεση σωτήρια.
Γέρων Adrian Făgețean (1912 – 2011)


Ερώτηση: Είναι ο Οικουμενισμός αίρεση;
π. Adrian Făgețean: Ναι, είναι. Το έχει πει και ο π. Στανιλαοάε, είναι η αίρεση του 20ου αιώνα.
Ερώτηση: Και ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.
π. Adrian Făgețean: Ναι.
Γέρων Κλεόπας Ηλιέ (1912 – 1998)

Εμείς (οι Ορθόδοξοι) είμαστε λίγοι αλλά είμαστε η πλήρης Εκκλησία. Δεν έχουμε καμμία έλλειψη. Δεν υπάρχει τίποτα για να δανειστούμε από τους Προτεστάντες ή τους Ρωμαιοκαθολικούς. Τίποτα, απολύτως τίποτα. Πιστεύουμε και νοούμε την Εκκλησία μας ως πλήρης. Έχει όλα τα δόγματα σωστά, όλη την Αποστολική Παράδοση των Αγίων Πατέρων. Και έχει όλους τους Κανόνες και όλη την Λειτουργική, Κανονική, Δογματική και Ιστορική Παράδοση. Όλα όσα χρειαζόμαστε τα έχουμε στην Εκκλησία μας. Είναι η Εκκλησία που ακολούθησε πιστά έως τώρα το Ευαγγέλιο και την Αποστολική Παράδοση. Και εκείνοι (οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Προτεστάντες) το γνωρίζουν αυτό και γι’ αυτόν τον λόγο θέλουν να μας προσεγγίσουν.
Γέρων Ιουστίνος Παρβού (1919- 2013)


Οι Άγιοι, οι Άγιοι Πατέρες του 11ου έως 13ου αιώνα δεν κατάφεραν αυτήν την ένωση. Εντούτοις αυτό το πράγμα θα πραγματοποιηθεί με τούτους τους ποιμένες της εποχής μας. Ποιμένες που δεν έχουν καθόλου Χριστιανικό και θρησκευτικό βάθος μέσα τους. Ποιμένες που έχουν μόνο πολιτική ζωή. Είναι ένας Οικουμενισμός που γεννήθηκε όχι από τις θέσεις της Εκκλησίας, αλλά από τις προσωπικές απόψεις τέτοιων ανθρώπων. Αναφορικά με αυτό ο π. Στανιλοάε είπε: «Ο Οικουμενισμός είναι η πιο φοβερή αίρεση του 20ου αιώνα.»
Γέρων Αρσένιος Μπόκα (1910 – 1989)


Ο Οικουμενισμός; Είναι η αίρεση όλων των αιρέσεων. Η πτώση της Εκκλησίας μέσω των ίδιων των υπηρετών Της, των οργάνων της Δύσεως. Μόνο τα σάπια υπολείμματα πέφτουν από την Ορθόδοξη Εκκλησία, είτε αυτοί είναι επίσκοποι, είτε ιερείς, είτε μοναχοί, είτε λαϊκοί. Ας επιστρέψουμε στην Ιερά Παράδοση, στα Δόγματα και στους Κανόνες των Αγίων Πατέρων, των 7 Οικουμενικών Συνόδων. Αλλιώς [θα οδηγηθούμε] στην κόλαση – μαζί με τους επισκόπους μας. Θεός φυλάξοι.
***************
* Η δήλωση αυτή του π. Γεωργίου Κάλτσιου πρέπει να έγινε κάπου εκεί το 1997, όταν η Εκκλησία της Σερβίας όντως αποφάσισε να αποχωρήσει από το Π.Σ.Ε. Δεν οριστικοποιήθηκε / μονιμοποιήθηκε όμως η απόφαση αυτή μετά την Συνάντηση της Θεσσαλονίκης το 1998, η οποία Συνάντηση απ’ ότι φαίνεται καθησύχασε (και επανέφερε πίσω στο μαντρί του Π.Σ.Ε.) την Εκκλησία της Σερβίας. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας αποχώρησε έναν χρόνο αργότερα το 1998, γι’ αυτό προφανώς και δεν αναφέρεται. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είχε αποχωρήσει από το Π.Σ.Ε. το 1992 (επί Διοδώρου Α’) αλλά επέστρεψε το 2004 (επί Ειρηναίου Α’).
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

http://aktines.blogspot.gr/2018/04/blog-post_138.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible